32. kolo
07.04.2012 20:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Real Zaragoza - FC Barcelona 1:4

Barcelona znovu zvýšila tlak na první Real, náskok Bílého baletu před jeho zápasem s Valencií tak činí opět jen tři body. Může za to dnešní vítězství Blaugranas na půdě Zaragozy v poměru 4:1, které se ale nerodilo vůbec lehce. Skóre totiž otevřel domácí Aranda, za Barcu pak sice ještě do poločasu otočili vývoj Puyol s Messim, hosté se přesto museli strachovat až do šestaosmdesáté minuty, kdy definitivně rozhodl trefou z penalty Messi a poté se ještě prosadil Pedro. Zaragoza tak ukončila svou sérii dobrých výsledků a zůstává osmnáctá, Barcelona naopak dál zůstává ve hře o titul.

První pokusy patřily Barceloně, na bránu to nejprve zkoušen Dani Alves, který ale z volného přímého kopu trefil jen zeď, o chvíli později pak poprvé zahrozil i Messi, jeho ránu ale přizvedl Da Silva na roh. Zaragoza byla poměrně aktivní i nebezpečná a mohla jít do vedení, když Micael hledal před odkrytou brankou Arandu, před ním ale na poslední chvíli zasáhla stoperská dvojice Mascherano - Puyol. Po vynikajícím pasu ze strany od Minera se dostal do čisté gólové příležitosti znovu Aranda, obešel Valdése, jenže trefil jen tyč. Akce ale pokračovala, Lafita v šestnáctce přepadl přes hostujícího brankáře, ten si však poradil jak s následnou nařízenou penaltou v podání Arandy, tak s dorážkou Paredese.

Ve třicáté minutě už Zara vedla, nenápadnou akci z ničeho nic zrychlil perfektní kolmicí Pablo Alvarez a Carlos Aranda s notnou dávkou štěstí procpal míč do sítě. Jenže domácí vedli jen šest minut, pak gólman Roberto neudržel rohový kop Thiaga, upustil balón přímo ke kopačkám Puyola, kterému už nečinilo problém skórovat. A za další tři minuty Blaugranas vedli, Alexis našel dobrým pasem rozběhnutého Messiho, ten si pohrál s Da Silvou a prudkou ranou na bližší tyč poslal svůj nedal Robertovi šanci.

Krátce po přestávce mohl znovu oba týmy postavit na startovní čáru Obradovič, to by ale musel z dobré pozice trefit branku. Na obou stranách pak byly k vidění sporné situace v pokutovém území, nejprve zahrál ve velkém čtverci rukou Keita, na druhé straně byl zase při pokusu o zakončení sražen Thiago, píšťalka sudího Alvareze však v obou případech zůstala němá. Další dvě šance vytvořil pro své spoluhráče Messi, Alexis ale z úhlu Roberta neprostřelil, když pak Argentince neobralo o míč ani kvarteto bránících hráčů a Pedro byl s Fábregasem úplně sám před domácím gólmanem, skončila akce nepřesnou přihrávkou.

Při další situaci už to Messi vzal na sebe a procpal se do zakončení, to se mu ovšem nepodařilo a barcelonská desítka poslala míč vysoko nad břevno. V osmdesáté šesté minutě bylo definitivně rozhodnuto, po faulu Paredese na Alexise nekompromisně proměnil penaltu Messi a Barca vedla 3:1. Její náskok pak ještě po ukázkové kombinaci s Messim navýšil Pedro, a tak z toho byl nakonec na pohled přesvědčivý výsledek 4:1 ve prospěch úřadujícího vítěze Primera División.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 Zaragoza bude šokovat Barcelonu v 91 minute

Reagovat
smazaný uživatel

nevěřím naopak barca vyhraje 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:8

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Zaragoza překvapí v prvních minutách Barcu!

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš si že Barca tak hlupě prohraje??Jak má takovu formu

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:6 (cesc,messi,messi,xavi,cesc,messi)

Reagovat
lampard11

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dneska to vypadá na čistou výhru tip 0:3 for Barca

Reagovat
havrys99
Reagovat
smazaný uživatel

VISCA EL BARCAAA!!!!!! konečně se trefil pedro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele