30. kolo
25.03.2012 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Zaragoza - Atlético Madrid 1:0

Veliké znovuzrození prožívá v posledních dvou kolech Zaragoza, která byla od začátku sezóny na posledním místě. V minulém kole však vyhrála na půdě Valencie a nyní dokázala také doma porazit dalšího favorita, Atlético Madrid. Zaragoza se tak vyhoupla na osmnácté místo a zahájila veliký návrat do boje o záchranu.

Neskutečné dva zápasy má za sebou Real Zaragoza. Po velmi šťastném vítězství na půdě Valencie dokázala Zaragoza doma díky penaltě Apoňa z nastaveného času zvítězit také nad Atléticem Madrid a postarala se o další veliké překvapení. Apoňo se stal mimochodem také hvězdou předchozího zápasu s Valencií, ve kterém vstřelil dva góly a tím odrazil svůj tým k lepším zítřkům.

Atlético bylo přitom v zápase lepším týmem a mělo několik příležitostí k rozhodnutí zápasu dávno před inkriminovaným momentem v nastaveném čase. První šanci však měli domácí po dvanácti minutách hry. Pintér našel před brankou neobsazeného Heldéra Postigu, ale ten nedokázal vyzrát na gólmana Atlética Madrid Courtoise.

Atlético poprvé výrazně zahrozilo po půlhodině hry. K dorážce z velmi dobré pozice se propracoval Adrian Lopéz, ale bohužel pro hosty trefil pouze tyč branky Zaragozy. Ještě do konce prvního dějství mohl za Atlético skórovat útočník Falcao, ale ani on nebyl úspěšný. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství šli domácí s cílem ubránit remízu a získat další cenný bod v boji o záchranu. Atlético bylo mírně lepší, ale díky organizované defenzívě Zaragozy se nedostávalo do žádných vyložených příležitostí.

Své pokusy měli na kopačkách Falcao, Arda Turan a také Argentinec Salvio, ale ani jeden z nich nebyl ve stoprocentní příležitosti a všechno bez problémů vyřešil domácí gólman Jimenéz s pomocí své obranné řady. Kromě několika střídání tak nebylo ve druhé půli k vidění téměř nic zajímavého.

Ke klíčovému momentu celého utkání došlo až v páté minutě nastaveného času. Heldér Postiga byl sražen v pokutovém území jedním z hostujících obránců a Zaragoza tak dostala možnost zahrávání pokutového kopu. Balón si na značku postavil specialista Apoňo a tvrdou ranou nedal Courtoisovi šanci - 1:0. V tomto čase už pochopitelně Atlético nemělo možnost vyrovnat a zápas tak skončil překvapivým vítězstvím domácí Zaragozy.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Další favorit prohrál proti kdysi odepsané Zaragoze.S tou už se ale musí počítat.Má přece skalpy Valencie a At.Madrid!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele