35. kolo
22.04.2012 12:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Villarreal CF 1:1

V 35. kole La Ligy domácí Real Sociedad zachraňoval na poslední chvíli výsledek zápasu s Villarreallem, když v 86. minutě vyrovnával Carlos Vela. Žlutá ponorka tak opět nevyhrála a krčí se těsně nad sestupovou zónou. Real je na 14. pozici a má na něj náskok tří bodů.

Zápas mezi týmy v dolní polovině tabulky byl velice důležitý. Villarreal měl na sestupovou zónu náskok pouhých pěti bodů, což není příliš. Real Sociedad byl na tom o trochu lépe, na sestup si držel náskok osmi bodů, ale i tak ještě neměl nic jistého.

Hosté do zápasu vstoupili mnohem lépe a v prvním poločase jasně dominovali a diktovali tempo hry. Bylo vidět, že chtějí za každou cenu vyhrát, ale dlouho se nedokázali gólově prosadit. Velká pozornost se soustředila na Hernána Peréze, který v předešlých dvou zápasech vždy vstřelil gól. I nyní se dostal po půlhodině hry do dobré příležitosti, když ho přesnou kolmicí vybídl k zakončení Borja Valero, ale paraguayský fotbalista mířil nad břevno.

O pár minut později na druhé straně zahrozili domácí, když Xabi Prieto svou typickou střelou trefil tyč. Pro hosty to byl jasný signál, že ze své dosavadní převahy musí vytěžit gól, a to se ve 42. minutě povedlo ostřílenému záložníkovi Sennovi. Dlouholetý španělský reprezentant se na hranici pokutového území dostal ke ztracenému míči a brankáři Bravovi nedal žádnou šanci, když poslal míč přesně k pravé tyči.

Brzy po začátku druhého poločasu mohli hosté navýšit své vedení na 2:0. Borja Valero krásně nalezl Marca Rubéna, který ale v jasné pozici pálil přímo do Brava. Domácí mohli svému brankáři děkovat ještě jednou, že je drží v zápase, když zneškodnil i Caniho střelu z bezprostřední blízkosti.

Trenér Realu Sociedad Philippe Montanier se odhodlal k dvojitému střídání a do hry poslal Antoina Griezmanna a Rubéna Parda. Oba čerství hráči začali svým pohybem dělat Villarrealu velké problémy, a domácí se tak v závěrečné čtvrtině utkání dostali konečně do tlaku.

Právě francouzský hráč se dostal do jedné z největších šancí, když se snažil trefit bránu z voleje, což se mu ale příliš nepovedlo, a poté se k zakončení dostal také Imanol Agirretxe, jehož střelu musel vytahovat nad břevno brankář Diego Lopez.

V 86. minutě se už ale domácí vyrovnání dočkali a byl to velkolepý gól. Antoine Griezmann centroval na zadní tyč, kde nejvýše vyskočil Xabi Prieto, který míč vracel před bránu. Tam byl připraven Carlos Vela, který jej poslal přes hlavu přímo do horního levého růžku. Mexičan tak zaznamenal již jedenáctý gól v sezóně.

Domácí chtěli ještě přidat druhý gól a velmi blízko tomuto cíli byl opět Griezmann, který na hranici pokutového území obešel tři hráče Villarrealu, ale zuby si vylámal na pozorném Diegu Lopezovi, který jeho střelu zastavil. V nastaveném čase se ještě pokoušeli urvat tři body Joseba Llorente a Vela, ale zápas nakonec skončil remízou 1:1.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele