33. kolo
10.04.2012 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Real Betis 1:1

V jednom z prvních úterních duelů přivítal Real Sociedad na domácí půdě Betis a utkání dvou sousedů v tabulce skončilo zaslouženou remízou 1:1. Oba góly padly až ve druhém poločase. V tabulce si tak celky polepšily o bod a lépe je na tom nyní třináctý Betis, čtrnáctý je San Sebastian. Ten má na záchranu stále slušných deset bodů náskok.

V prvním poločase neviděli diváci na stadionu v San Sebastianu příliš atraktivní podívanou a spíše se jednalo o tvrdé souboje ve středu hřiště a k vidění bylo plno nepřesných rozehrávek. Za celý poločas byly k vidění pouze tři střely, přičemž dvě vyprodukovali domácí a jednu hosté.

Dvě z těch tří však ani nemířily mezi tři tyče a z těch pozic prakticky ani nestály za zmínku. Jedinou vážnější šanci v prvním dějství tak měl domácí útočník Agirretxe těsně před přestávkou, ale i s jeho pokusem z dobré pozice si dokázal gólman Fabricio bez problémů poradit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase přišlo herní zlepšení na obou stranách a to vyústilo v první gól zápasu, který dali domácí v 56. minutě. Kombinacie na levé straně hřiště vyústila v přihrávku na nabíhajícího Carlose Velu, který se ocitl osamocený ve středu pokutového území Betisu a povedenou ranou k tyči poslal svůj tým do vedení 1:0.

Poté domácí začali bránit jednobrankový náskok a to se jim nevyplatilo. Betis zvyšoval svou aktivitu a začal si vypracovávat také nějaké příležitosti. V 70. minutě se také dočkal vyrovnání a postaral se o něj Castro, který využil kolmice od spoluhráče a poslal balón podél gólmana Zubikaraie - 1:1.

V závěru zápasu nechtěl ani jeden celek inkasovat a k vidění tak byla hlavně taktická bitva. I přesto mohl zápas jeden z celků rozhodnout a byli to překvapivě hosté. V nastaveném čase se v pokutovém území Sociedadu skvěle uvolnil Roque Santa Cruz, ale domácí gólman Zubikarai tentokrát svůj tým podržel a zachránil tak remízu 1:1.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

4:1

Reagovat
Sotuen

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele