36. kolo
28.04.2012 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Racing Santander 3:0

Primera División zná svého prvního sestupujícího. Racing Santander prohrál na hřišti Realu Sociedad 0:3 a tři kola před koncem bude na nesestupové pozice ztrácet minimálně jedenáct bodů. O osudu dnešního zápasu i budoucnosti Racingu rozhodl dvěma góly Griezmann, třetí hřebíček do rakve přidal Agirretxe.

Hosté přitom věděli, že k udržení alespoň teoretické naděje na záchranu potřebují bezpodmínečně vyhrát, i získaný bod by je definitivně poslal do druhé ligy. I k němu ovšem Racingu nakonec chyběly celé tři góly, proto mohu bez váhání říct, že sestup je zaslouženým výsledkem celosezónního snažení.

I přes hostující potřebu vítězství se hrál zpočátku opatrný fotbal, pokud ale měl někdo kontrolu nad vývojem zápasu, byl to podle očekávání Real Sociedad. Ten měl také první obrovskou příležitost dnešního duelu, Vela šel úplně sám na Fernándeze, ježe v zakončení selhal. V patnácté minutě nebezpečně pálil Luque, hostující mladíček však svou premiérovou ligovou trefu zatím oslavit nemohl, jelikož přestřelil.

Ani domácí nepředváděli nikterak úchvatný fotbal a spíše se trápili, přesto se především čekalo na první branku v síti Fernándeze. Vstřelit jí mohl Griezmann, to by ho ale nesmělo při možnosti samostatného nájezdu zradit zpracování. Stejný hráč však nakonec stejně otevřel skóre zápasu, stalo se tak ve čtyřicáté sedmé minutě. Centr Prieta byl sice tečován a vypadalo to, že si pro něj dojde Fernández, toho ale předskočilo mladé francouzské křidélko a ve skluzu zasunulo balón do brány.

Illarramendi z velké dálky minul, aktivní Griezmann pak svou další možnost nezakončil podle svých představ a ztroskotal tak na hostujícím gólmanovi. Právě Griezmann byl jasně nejlepší na hřišti, bavil diváky povedenými akcemi a měl i další šanci, hlavou ale přestřelil. A i u popisu další zajímavé akce musím zmínit jeho jméno, tentokrát ovšem pálil jen do tyče. Dvacet minut před koncem bylo rozhodnuto. Prieto rychle rozehrál volný přímý kop, Agirretxe pustil parádní Zurutuzovu přihrávku až k volnému Griezmannovi, jenž v tomto případě nezaváhal.

V podstatě jedinou vážnější možnost Racingu v celém utkání měl čtvrt hodiny před koncem na kopačce Diop, Bravo však skvěle zasáhl. Jinak i nadále útočili hráči Realu Sociedad a v osmdesáté třetí minutě přidali třetí krásný gól. Opět u toho byl Zurutuza, jenž geniálně vysunul Griezmanna, ten ještě předložil přihrávku před prázdnou branku Agirretxemu a dílo bylo dokonáno. Agirretxe mohl v samém závěru ještě jednou skórovat, zakončoval by znovu do opuštěné svatyně, jenže na míč nedosáhl a čtvrtý hřebíček do santanderské rakve nepřidal.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele