29. kolo
21.03.2012 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Real Sociedad - Levante UD 1:3

Nečekané tři body v boji o Ligu mistrů slaví Levante, valencijský klub dokázal překvapivě zvítězit v Baskicku na půdě Realu Sociedad a znovu se osamostatnil na čtvrté příčce ligové tabulky. Skóre sice brzy otevřel domácí Vela, jenže vítězství Levante zařídili svými góly Barkero, Koné a Torres.

Už na přelomu páté a šesté minuty zápasy Real Sociedad vedl, to totiž rychlý protiútok založil až od obrany Iňigo, Xavi Prieto skvěle potáhl míč a krásnou přihrávkou vysunul vpřed Velu, který následně umístěnou střelou nedal Munúovi žádnou šanci. Domácí se ale neradovali dlouho, už v jedenácté minutě se uvolňoval El Zhar přes Martíneze, ten si mu však stoupl do cesty a hlavní rozhodčí odpískal po pádu hostujícího útočníka penaltu. Tu s velkým klidem proměnil Barkero a začínalo se odznovu.

Už o pár sekund později mohl vývoj zápasu dokonale otočit Koné, jenže Brava v přímém souboji nepřekonal. Iborra zase branku netrefil, stejně se vedlo na druhé straně i Prietovi. V pětadvacáté minutě našel Prieto přesně hlavu Imanola Agirretxeho, jeho pokus avšak perfektně vytáhl na roh Munúa. Stejný hráč měl v průběhu prvního poločasu ještě dvě šance, jednou však hlavičkoval mimo, podruhé se mu stejně vedlo i po střele nohou.

Gól měl na noze i Aranburu, jenže tomu v poslední možné chvíli skočil do zakončení Ballesteros a uchránil tak svůj tým od jistoty obdržené branky. V posledních vteřinách úvodního dějství hosté ještě jednou udeřili, dlouhý odkop Farinóse totiž nepřestal pronásledovat Koné, došel si pro míč a střelou z úhlu překvapil Brava.

Druhá půle už tolik vzruchu nepřinesla, oba celky hrály nervózně a šancí bylo k vidění pomálu. Půl hodiny před koncem přecejen jednu měl Vela, po spolupráci s Agirretxem ale nedal. Domácí navíc dohrávali v deseti lidech, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Gorka Elustondo. Sociedad to ale nevzdal a prostřednictvím kopačky Ifrana šel za vyrovnáním, Munúa ale udržel svůj tým ve vedení.

A ve čtvrté minutě nastavení ještě hosté definitivně rozhodli a zároveň i kosmeticky upravili skóre zápasu, Ghezzal ve spolupráci dvou střídajících hráčů připravil ideální palebnou pozici pro Xaviho Torrese, který neodmítl a ranou pod břevno zvýšil na 3:1 ve prospěch Levante. To tak využilo zaváhání Valencie a přiblížilo se třetímu místu na tři body, stejný kus ho dělí také od páté Málagy.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nedal by si mi svůj mail,že by si mi posílal tipy na zápasy? xD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele