5. kolo
20.09.2011 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Granada CF 1:0

Real Sociedad dokázal na domácím hřišti udolat nováčka z Granady 1:0 a v tabulce se tak se sedmi body udrží v elitní polovině. Granada si připsala třetí porážku v sezóně a není pochyb o tom, že bude bojovat o záchranu. O jediný gól utkání se v 64. minutě postaval Daniel Estrada, který se trefil parádní ranou z pětadvaceti metrů.

Domácí celek v utkání postrádal zraněného Xabiho Prieta, který absentoval kvůli zranění kotníku ze zápasu proti Seville z minulého kola. I přesto nedokázala Granada na půdě San Sebastianu uspět. Ta sice v minulém kole překvapila vítězstvím nad Villarrealem, ale nyní na něj nedokázala navázat. Sociedad si naopak připsal druhou výhru v sezóně a spolu s remízou proti Barceloně má tak po čtyřech zápasech slušný sedmibodový zisk.

První šance zápasu přišla po dvanácti minutách hry. Domácí McDonald Mariga se pokusil překvapit gólmana hostí ranou ze střední vzdálenosti, ale nemířil přesně mezi tři tyče. Největší šanci rvního dějství měl domácí Inigo Martinez, který si naskočil na rohový kop Illarramendiho a hlavičkou pořádně protáhl gólmana Fernandeze, který jeho pokus se štěstím vytěsnil na roh.

Také ve druhém dějství hráli převážně domácí a ještě před gólem si vytvořili několik slibných příležitostí. V jedné z nich se ocitl Carlos Vela, ale tváří v tvář gólmanovi Granady neuspěl. Jediná příležitost na straně hostí skončila v rukavicích gólmana Brava. Na starosti jí měl Daniel Benitez, ale jeho střele chyběla razance.

V 64. minutě tak přišel jediný gól zápasu, který domácí vstřelili zaslouženě. K odraženému balónu se ve středu hřiště dostal Daniel Estrada a parádní ranou z dobrých pětadvaceti metrů vymetl růžek branky Granady. Hosté se po obdrženém gólu snažili s nepříznivým skóre něco udělat, ale Sociedad se soustředil na defenzivní práci a Granadu k ničemu nepustil. Sám také další gól nepřidal a utkání tak skončilo těsným vítězstvím domácích.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
RS

4:1, musíme je roznést!

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
randi

2:1

Reagovat
RS

Tuhle výhru jsme si nezasloužili, ale body sou to důležitý!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele