9. kolo
23.10.2011 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Getafe CF 0:0

Nejméně atraktivní zápas celého devátého kola viděli diváci na stadionu Anoeta v San Sebastianu, kde domácí Real Sociedad sehrál bezbrankovou remízu proti Getafe. Utkání mělo vyrovnaný průběh a díky střelecké nemohoucnosti obou celků skončilo bez branek. Remíza více vyhovuje hostím, kteří jsou sice se šesti body nad sestupovou propastí, ale v utkání byli outsidery. Sociedad má o dva body více a také na tom není v úvodu sezóny úplně ideálně.

Real Sociedad měl za sebou sérií tří porážek a remíza proti Getafe je tak prvním získaným bodem po delší době. Getafe má po osmi zápasech na svém kontě pouze jedno vítězství a pokud chce myslet na záchranu, bude v dalším průběhu sezóny muset své výkony zlepšit. Domácí byli v prvním dějství lepším týmem a první střelu na branku vypálil záložník Antoine Griezmann. Gólman Moya však byl na jeho projektil připraven a bez problémů ho zneškodnil.

Šance však přišly také na straně hostů z Getafe. Zejména Miku mohl pohnout se skóre, ale to by musel využít povedenou přihrávku od Leóna téměř před poloodkrytou branku. Venezuelský útočník se své šance zalekl a gólman Claudio Bravo stihl jeho střelu vyrazit na roh. První velmi neatraktivní půle tak skončila za stavu 0:0.

Do druhé půle vstoupili hosté v lepším rozpoložení a chvílemi dokonce Sociedad přehrávali. Velmi zajímavý pokus z hranice pokutového území vypálil pět minut po začátku druhého dějství Mehdi Lacen, ale jeho střele scházela přesnost. Na druhé straně zahrozil útočník Agirretxe, který se uvolnil po pravé straně a střelou z úhlu prověřil připravenost Moyi.

Jednu z největších šancí celého utkání měl Miku v 76. minutě. Po vynikající kombinaci Getafe se ocitl sám před gólmanem Sociedadu, ale ani tentokrát nedokázal zamířit přesně. V závěru zápasu ještě dokonce Pedro León nastřelil břevno a byl tak blízko vstřelení gólu, ale ani po této šanci se skóre neměnilo. Závěrečná patnáctiminutovka tak nabídla nejlepší podívanou z celého zápasu, ale na výsledku 0:0 už to nic nezměnilo.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

Carlos Martinez!!

Reagovat
RS

To je hrůza, co poslední zápasy předvádíme!

Obrana ujde, ale ta útočná fáze je úplně bez nápadu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele