7. kolo
02.10.2011 12:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Athletic Bilbao 1:2

Baskické derby vyznělo lépe pro Athletic, který zvítězil na hřišti Realu Sociedad 2:1 a připsal si vůbec první vítězství v letošní sezoně Primera División. O osudu zápasu rozhodl probuzený střelec Fernando Llorente, autor obou branek hostů. Za domácí skóroval Martínez, jenž po hodině hry vyrovnával na 1:1, na body to však Sociedadu nestačilo.

Úvodní střelu na branku si připsal ve třetí minutě hostující Gurpegi, Bravo však byl na místě a v pohodě zasáhl. Na druhé straně to hlavou zkoušel Mariga, ovšem jeho slabý pokus neměl šanci na úspěch. Ve dvaadvacáté minutě přišla první velká gólová příležitost tohoto duelu, měl jí na hlavě kanonýr Realu Sociedad Agirretxe, jenže Iraizoze v brance Athleticu nepřekonal.

Ve třicáté čtvrté minutě se hosté dostali do vedení, do té doby se hrál vyrovnaný fotbal. Dobrou přihrávku do pokutového území poslal z pravé strany De Marcos, Llorente se obtočil kolem Martíneze a chytrou střelou podél Brava otevřel skóre zápasu. Ještě do poločasu mohl vyrovnat Agirretxe, jenže hlavičkoval mimo.

Druhou pětačtyřicetiminutovku otevřela nepřesná střela Zurutuzy, Sociedad byl po přestávce lepším týmem. A v šedesáté první minutě se dočkal zasloužené vyrovnávací branky. Ještě na vlastní polovině měl míč v držení stoper Iňigo Martínez, když v tom si všiml mezery mezi gólmanem Iraizozem a brankou. Rozhodl se tedy z obrovské dálky vystřelit a byl z toho nádherný gól!

Dokonale otočit vývoj zápasu mohl o tři minuty později Griezmann, to by však musel trefit přesněji, než jen tyč. A domácí nakonec zůstali bez bodu. V sedmdesáté minutě totiž našel Amorebieta krásným dlouhým pasem přesně nohu nabíhajícího Llorenteho, ten se z voleje opřel do míče a rozhodl.

V samotném závěru ještě měli své šance Prieto a na druhé straně Muniain, další branka už ale nepadla. Athletic tak zvládl důležité baskické derby, porazil Real Sociedad na jeho hřišti 2:1 a snad seč odrazil k lepším zítřkům.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě opatrý souboj, navíc derby, 1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele