32. kolo
07.04.2012 22:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Real Betis - Villarreal CF 3:1

V sobotním utkání 32. kola La Ligy nedal domácí Real Betis žádnou šanci trápícímu se Villarrealu a vyhrál 3:1. Za domácí se trefil Roque Santa Cruz, Rubén Castro a Beňat a za hosty pouze snižoval Marco Rubén. Díky třem bodů se Betis posunuli alespoň na chvíli na 12. příčku, zatímco Žlutá ponorka balancuje těsně nad sestupovou zónou.

Betis vstupoval do důležitého utkání s vědomím, že pokud vyhraje, bude mít na sestupovou zónu náskok již deset bodů, a tato vidina ho očividně hnala kupředu. v 15. minutě se do první velké šance dostali právě domácí, když brankář Diego Lopez musel likvidovat střelu Rubéna Castra.

O 20 minut později však domácí již dokázali otevřít skóre. Rubén Castro sice nedokázal prostřelit Lopeze, ale odražený míč putoval přímo k Roquemu Santa Cruzovi a ten bez potíži dopravil míč do sítě.

A o čtyři minuty přišel druhý sevillský gól. Beňat našel dobře postaveného Rubéna Castra, který zblízka překonal bezmocného Diega Lopeze.

Betis pokračoval v dominanci i v druhém poločase a Lopez musel velice brzy vyrážet okolo tyče dobrou střelu Santa Cruze.

V 59. minutě ale byl brankář hostí již bezmocný, když se hráči domácích dostali do rychlého protiútoku. Rubén Castro si dokázal zpracoval dlouhý centr a dobře načasovanou přihrávou našel nabíhajícího Beňata, který se zbavil dvou obránců a Lopeze prostřelil.

Naděje Villarrealu na vyrovnání se rozplynuly v 67. minutě, když Ángel López očividně zahrál rukou a uviděl druhou červenou kartu v zápase. Z následného přímého kopu měl blízko ke gólu Santa Cruz, ale Lopez ho vychytal.

V nastavení Marco Rubén alespoň docílil odpískání penalty, kterou proměnil. Snížil tak skóre na 3:1. To bylo ale ze strany Žluté ponorky vše.

Villarreal se tak nadále potácí těsně nad sestupovou zónou a čekají ho ještě hodně perné chvilky v bojích o záchranu. Na 18. Zaragozu má totiž náskok pouhých čtyř bodů, který lze ve zbývajících osmi zápasech lehce smazat.

Naopak situace Betisu se již zdá být dobrá. Tým neprohrál už čtvrtý zápas po sobě a chybí mu čtyři body k magické hranici 42 bodů, které obvykle stačí k záchraně.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele