27. kolo
10.03.2012 22:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Real Betis - Real Madrid 2:3

V sobotním zápase 27. kola si hostující Real Madrid dokázal poradit s Realem Betis, který byl na domácí půdě velice houževnatým soupeřem a který dokázal favoritovi velice dobře konkurovat. Nakonec mu ale k bodu chyběla jedna branka, neboť Real Madrid zvítězil 3:2 a upevnil si tak vedoucí pozici v lize.

Trenér Betisu Pepe Mel v předzápasovém prohlášení řekl, že stejně jako Hanibal našel cestu mezi Alpami, tak i on najde cestu, jak pokořit ve formě hrající Real Madrid, a zdálo se, že jeho slova nebyla vyřčena jen tak do větru. Betis odehrál velice dobrý zápas, ve kterém dokonce i chvíli vedl a už pomalu sahal alespoň po jednom bodu. Nakonec ale zaúřadoval Cristiano Ronaldo a byl to Real Madrid, který si odvezl všechny tři body.

V prvních deseti minutách zápasu se soupeři teprve osmělovali a vzniklé šance končily nevýraznou a nepřesnou střelou. Výjimkou snad byla pouze střela Cristiana Ronalda z velkého úhlu, kterou ovšem dokázal brankář Fabricio zneškodnit.

Teprve až v 10. minutě přišel úvodní gól zápasu, který přišel tak trochu jako blesk z čistého nebe. Po rychlé akci domácích dokázal Rubén Castro skvěle zpracovat centr, obhodit si obránce a přesně přihrát do běhu Jorgemu Molinovi, který z první vypálil pod břevno Casillasovy brány. Ten se ještě ve skoku snažil gólu zabránit, ale nedokázal na míč dosáhnout.

Real Madrid dokázal srovnat o čtvrt hodiny později, když Mesut Özil našel dlouho přihrávkou rozběhnutého Gonzála Higuaína, který s míčem vběhl až do pokutového území a z mírného úhlu dokázal tvrdou střelou propálit brankáře Fabricia.

Pokud si hosté mysleli, že vyrovnávacím gólem Betis zlomí, mýlili se. Domácí se totiž nevzdávali a nadále Realu konkurovali. Ve 41. minutě se navíc mohli opět dostat do vedení, když po Sevillově přímém kopu musel Casillas konečky prstů vytahovat balón alespoň na břevno.

Vzápětí se do šance dostali i hosté, když Kaká našel přihrávkou Higuaína, ten již ale byl ve velkém úhlu, a tak jeho střela nemířila mezi tři tyče. O pouhou minutu později se ještě v lepší šanci objevil Cristiano Ronaldo, kterého výtečně našel Marcelo, ale Fabricio ho dokázal vychytat.

Do druhé poločasu nastoupil jiný hlavní rozhodčí, neboť dosavadní Eduardo Itturalde González nebyl kvůli zranění stehna schopný pokračovat dále, a tak na trávník vběhl Gorka Sagues Oscoz. A hned od začátku měl plné ruce práce, neboť rozhodně nešlo o nudnou pětačtyřicetiminutovku.

Již v 52. minutě zaznamenával druhý gól Realu Madrid, který vstřelil kdo jiný než nejlepší střelec ligy Cristiano Ronaldo. Tečovaný centr doletěl až na Marcela, který míč předložil právě portugalskému střelci. Ten již příliš nepřemýšlel a z blízké vzdálenosti jednoduše propálil bezmocného Fabricia.

Jenže hosté si vedení mohli užívat pouhé dvě minuty, neboť téměř z následující šance se dokázal trefit Jefferson Montero. Álvaro Arbeloa nedokázal dostatečně odvrátit rokový kop a namazal domácímu útočníkovi přímo na halfvolej z penaltové vzdálenosti.

V 58. minutě byl Betis velice blízko vedení 3:2, jenže Casillas podržel svůj tým skvělými zákroky proti pokusům Castra a Montera.

Zápas ovšem rozhodl Cristiano Ronaldo, který byl v 73. minutě jako první u vyraženého míče, který Fabricio nedokázal udržet po Ramosově hlavičce, a pohotovou střelou zblízka poslal svůj tým do vedení 3:2.

Ronaldo v následujících minutách, kdy šance střídala šanci, byl velice blízko svému sedmému ligovému hattricku v sezóně, ale nejprve mířil vedle, a poté jeho střelu zlikvidoval Fabricio.

V nastaveném čase se ještě Betis dožadoval odpískání penalty za hru rukou v pokutovém území, ale rozhodčí nechal hru plynout dál a už se nic zajímavého nestihlo udát.

Real Madrid tak získal další tři body a směle míří za titulem, na který čeká od roku 2008.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

R.I.P. Marquitos, legenda Realu Madrid, pětinásobný vítěz PMEZ

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:4 cruz-CR73,higuaín

Reagovat
Krausio_Real_M

Tak byl bych rád kdyby tam Benz vsítil jeden-dva fíky

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 cristiano, ozil

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
ryzskej

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:5 (poločas 1:2)

Reagovat
smazaný uživatel

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

real musí vyhrávať zo salbšími, to je cesta k titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo proč se v poločase měnil rozhodčí?

Reagovat
Kily

Do druhé poločasu nastoupil jiný hlavní rozhodčí, neboť dosavadní Eduardo Itturalde González nebyl kvůli zranění stehna schopný pokračovat dále, a tak na trávník vběhl Gorka Sagues Oscoz.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta neodpískaná ruka ve vápně jenom dokazuje jak rozhodčí pomáhají realu.Rozhodčí to dobře vyděl a nepískl .

Reagovat
smazaný uživatel

No vydět to podle mě nemohl...

Reagovat
janinho

ked to komentuje niekto negramotny, tak to moze takto vyzerat...

ak hovoris o nadstavenom case, tak ja som ten zaber pozeral 30 krat a neviem povedat naisto ci to bola ruka alebo nie. Xabi ruku mal ale tu mal asi aj nahravajuci hrac pri prvom gole Betisu.

vcera tam bolo vela spornych situacii a posudit vsetko presne by nemohol ani batman krizeny s collinom.

have a good day, sir

Reagovat
Krausio_Real_M

Mě by zajímalo kde se tihle ublížení fans Barcy pořád berou?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele