9. kolo
23.10.2011 12:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Rayo Vallecano 0:2

Nedělní předehrávka v pravé poledne skončila tentokrát zajímavým překvapením. Betis po povedeném úvodu sezóny nyní prohrál už čtvrté utkání v řadě, tentokrát na domácí půdě proti dalšímu nováčkovi z Raya Vallecana. Zápas byl po dlouhou dobu vyrovnaný, ale v závěrečné desetiminutovce vstřelili hosté dva góly a rozhodly tak o svém vítězství.

Rayo Vallecano se díky vítězství dostalo v tabulce už Betisu na dostřel. Nyní na něj ztrácí už pouze tři body a pokud bude Betis pokračovat ve svých výkonech z posledních týdnů, můžou si oba celky pořadí úplně klidně prohodit. Rayo se díky výhře posunulo s devíti body na desátou příčku v tabulce.

Po čtyřech povedených výhrách z úvodu sezóny je čtvrtá porážka v řadě pro Betis obrovským zklamáním. Navíc na domácí půdě proti soupeři, kterého by měl Betis doma porazit. Domácí měli první šanci po čtvrthodině hry a ocitl se v ní Martin Castro, ale tváří v tvář gólmanovi Cobenovi se zalekl své šance a neproměnil.

Také Rayo se v prvním dějství uvedlo zajímavou akcí. Po pěkné kombinaci zakončoval levačkou Espinosa, ale jeho ráně chyběla větší razance. Rayo už v první půli naznačovalo své ambice v tomto utkání a v další šanci se ocitl Alejandro Arribas, který z úhlu nedokázal přesně zakončit. Na druhé straně hrozil zejména útočník Castro. Ten ve 36. minutě mohl z hranice pokutového území prolomit bezbrankový stav, ale jeho povedená rána pouze lízla pravou tyč branky Vallecana.

V závěru poločasu ještě zahrával pokutový kop hostující Piti a odražený balón dělal v pokutovém území Betisu neplechu. Nakonec ho do bezpečí uklidil obránce Francisco Chica a do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas se nesl ve znamení toho prvního a z obou stran nebyl vidět příliš zajímavý fotbal. Jediným rozdílem tak byly góly, které ve druhém poločase přišly v závěrečné desetiminutovce a padly pouze do sítě domácího Betisu.

Nejprve se v 80. minutě trefil mladý útočník Vallecana Bangoura, který se dostal k odraženému balónu a sám před gólmanem Betisu neměl problém zakončit a poslat svůj tým do vedení. V 88. minutě přidal druhý gól Koke, který zahrával pokutový kop po faulu jednoho z domácích obránců. Betis tak díky nepovedenému závěru utkání na domácím hřišti podlehl Rayu 0:2.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele