30. kolo
25.03.2012 19:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Real Betis - Racing Santander 1:1

V nedělním utkání 30. kola mezi dvěma týmy ze spodní poloviny tabulky se zrodila remíza 1:1, a tak si ani Real Betis, ani Racing Santander příliš bodově nepřilepšil. Betis je po 29 zápasech 15., zatímco Racing stále setrvává v sestupové zóně, přesněji na 18. příčce, ale má shodný počet bodů i s posledními dvěma týmy.

Ani jeden z týmů nedokázal vyhrát žádný ze čtyř předcházejících zápasů, ale v jejich situaci si už příliš nemohou dovolit ztrácet body, a tak oba celky chtěly za každou cenu zvítězit.

Do zápasu lépe vstoupili hosté, kteří byli již v páté minutě blízko prvnímu gólu. Adrián González ale ve velké šanci přestřelil a iniciativy se chopili domácí. Své štěstí vyzkoušeli Jefferson Montero a Jonathan Pereira, ale brankář Mario Fernández byl pozorný a se zneškodněním jejich pokusů neměl příliš práce. Těžší to měl až v 17. minutě se střelou Beňata Etxebarrii, na kterou musel vytáhnou excelentní zákrok.

Ale neuběhla ani minuta, Betis se znovu valil na bránu Racingu a tentokrát již byl úspěšný. Pereirův centr zprava našel přesně Roque Santa Cruze, který míč poslal za záda bezmocného Maria.

Po vstřelení úvodního gólu se utkání uklidnilo a až do konce prvního poločasu si ani jeden tým nevytvořil žádnou výraznější šanci. Výjimkou byla příležitost Montera, který z ní ale mohl vytěžit více, neboť jeho střelu bez větších potíží vyrazil Fernández.

I druhém poločase dominovali domácí, což podtrhl dobrou střelou Beňat. Fernández byl ale pozorný a jeho pokus chytil. Zasahovat poté nemusel proti Pereirovi a Monterovi, kteří mířili mimo tři tyče.

Betis se snažil přidat druhý gól a v tomto ohledu byl velice aktivní i Rubén Castro, který donutil Fernándeze vytáhnout další tři dobré zákroky. Ten Racing vyloženě držel a spoluhráči mu mohli po zápase děkovat, že díky němu vyválčili alespoň bod. 11 minut před koncem totiž Santander srovnal skóre.

Adriána vystřídal v útoku Stuani a tomu stačilo pouhých pět minut pobytu na hřišti, aby vsítil důležitý gól. Z levého křídla dokázal odcentrovat Pedro Munitis a Stuani přesnou hlavičkou dokázal překonat brankáře Fabrícia Agosta.

Jelikož se ale Villarrealu podařilo porazit Rayo Vallecano 2:0, ztrácí Racing na záchranu 6 bodů, což není nejlepší situace. Real Zaragoza, který má stejný počet bodu jako santanderský klub, se navíc dostává do formy, a tak to bude mít Racing ještě velice těžké, pokud se chce zachránit v nejvyšší španělské lize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele