7. kolo
02.10.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Levante UD 0:1

Souboj dvou celků z předních pozic tabulky obstaral duel mezi Realem Betis a Levante. Před utkáním byl na tom Betis v tabulce o bod lépe, ale Levante dokázalo v Betisu zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem 0:1 a dostalo se tak před svého soupeře dokonce na první místo v tabulce. Jediným střelcem utkání se stal Juanlu, který se trefil v prvním poločase.

Zápas začal pro domácí velmi smolně. Už po pěti minutách hry se ze hřiště musel poroučet Mario, který se zranil v souboji a na jeho místo nastoupil Antonio Amaya. První pokus na branku zajistili hosté. Xavi Torres se uvolnil ve středu hřiště a tvrdou ranou zkoušel připravenost gólmana Barriagy. Střela ale šla doprostřed a nemohla tak gólmana domácích ohrozit.

Na straně domácích byl po celý zápas směrem dopředu nejaktivnější paraguayský útočník Roque Santa Cruz. Po čtvrthodině hry svou levačkou jen těsně minul branku Levante. Napodobit se ho o pár minut pokoušel Jefferson Montero, ale dopadl ještě hůře. Ve 33. minutě tak přišel trest v podobě gólu pro hosty. Valdo nacentroval před branku, kde balón propadl až k Juanlovi, který z velkého úhlu propálil vše před sebou a poslal svůj celek do vedení - 0:1.

V závěru poločasu se domácí snažili vyrovnat, ale propracovaná defenzivní činnost Levante nedovolila Betisu žádné výraznější ohrožení branky. Občasné střely z dálky nebyly pro domácí příliš velkou nadějí. Levante si také nedokázalo do konce prvního dějství vytvořit další příležitost a do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Do druhého dějství nastoupili domácí s cílem vyrovnat, ale nejprve se museli vyrovnat s důraznou a precizní obranou Levante. Vysoký presing hostujících fotbalistů dělal Betisu problémy a ten se tak do pokutového území soupeře dostával velmi složitě. Ojedinělá střela na branku ze strany Betisu přišla 64. minutě, kdy hlavičkoval po centru Sevilly Iriney, ale jeho pokusu chyběla razance.

Hosté hrozili zejména z rychlých protiútoků. Jeden povedený zakončoval střelec prvního gólu Juanlu, ale v tomto případě nezakončil tak přesně jako při vstřelení úvodního gólu. Hosté měli ve druhém poločase také několik dalekonosných pokusů, ale ani jeden z nich za moc nestál. Stav 0:1 však dokázali udržet až do konce a získali tak další cenné tři body do tabulky. Betis prohrál podruhé v řadě a forma z úvodních kol je pryč.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 Levante letos do ligy mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

*no spíš příští rok

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele