34. kolo
15.04.2012 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Betis - CA Osasuna 1:0

Ve španělské nejvyšší soutěži dnes góly příliš nepadají, jen jednu viděli také diváci při utkání Betis - Osasuna, ti domácí ale mohli být spokojeni, trefil se totiž sevillský Ruben Castro. Díky této výhře se Betis možná definitivně zachránil, už je jedenáctý se solidním náskokem. Hosté naopak ztratili další důležité body v boji o poháry.

Domácí o sobě dali poprvé výrazně vědět v deváté minutě, kdy se do samostatného nájezdu hnal Santa Cruz, v poslední možné vteřině však byl ubráněn. Po následném rohovém kopu zůstal v šestnáctce úplně osamocen Rubén Castro, sám tím ale byl tak překvapen, že se nakonec k zakončení vůbec nedostal. Betisu nechybělo moc ani po čtvrthodině hry, Castro se skvěle uvolnil kolem Nina, ovšem jeho technický pokus byl tečován mimo tři tyče.

Osasuna poprvé zahrozila až v polovině úvodního dějství zásluhou tvrdé rány Lamaha, při té se však Fabricio nakonec nemusel vzrušovat, míč totiž skončil dobré tři metry vedle pravé části konstrukce branky. Hosté pomalu přebírali iniciativu, přesně v době své největší převahy ale inkasovali. O gól se postaral Rubén Castro, jenž dostal přihrávku do brejku, navedl si balón na střed a přesnou střelou zavěsil.

Castro se pak ocitl v ještě jedné výhodné pozici, z důvodu špatné orientace ale zřejmě nevěděl přesně, kde je kdo a nenahrál přesně. Rozhodnuto mohlo být krátce po přestávce, to znovu pláchl hostující obranné čtveřici Castro a předložil míč do vápna Pereirovi, ten ovšem nedal. Důležitý moment přišel v jednašedesáté minutě, vyloučen byl totiž hostující Raul García. A jen o dvě minuty později mohlo být rozhodnuto, to by však musel Montero mířit přesněji.

Hosté v závěru šli za vyrovnáním a vysunuli se vpřed, tím ale podstupovali vysoké riziko protiútoků. Po jednom takovém běžel sám na Fernándeze Molina, jenže ho nepřekonal. I domácí nakonec dohrávali v deseti, nikoliv ovšem kvůli disciplinárnímu prohřešku, nýbrž z důvodu zranění Juanmy při plném počtu vypotřebovaných střídání. A minutu před koncem málem Osasuna vyrovnala, jenže Baldé hlavou minul.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele