24. kolo
19.02.2012 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

RCD Mallorca - Villarreal CF 4:0

Ve 24. kole La Ligy si domácí Mallorca poradila s Villarrealem vysoko 4:0. Skóre utkání otevřel před koncem prvního poločasu Víctor Casadesús, další tři góly přidali v druhé pětačtyřicetiminutovce José Luis Marti, opět Casadesús a Nunes.

Villarreal se v posledních kolech dostal ze sestupových místech a začal se pomalu prodíral tabulkou vzhůru, jenže v nedělním utkání opět propadl. Přitom nezačal vůbec špatně. Již v 7. minutě se totiž do docela dobré pozice dostal útočník Marco Rubén, ale jeho střelu dokázal chytrým zápasem zpacifikovat brankář Dudu Aouate.

Jenže od té doby začali hrát lépe domácí a byli hodně nebezpeční. Obrana hostí nepůsobila příliš jistým dojmem a varováním pro ni měla být střela z voleje Nunese, kterou ještě dokázal brankář López chytit, jenže čtyři minuty před koncem se již skóre měnilo.

López fauloval mimo pokutové území Tomera Hemeda, za což viděl žlutou kartu. Byl zapískán přímý kop ve prospěch domácích a na centr Castra dosáhl Víctor Casadesús, který se prosmýkl mezi dvěma obránci a zblízka překonal Aouata.

Uruguayec se podílel i na druhém gólu domácích, který přišel osm minut po začátku druhého poločasu. Na jeho centrovaný přímý kop si vyběhl López, aby míč vyboxoval, ale to se mu příliš nepodařilo, neboť ho poslal přímo na hlavu Martího, který již neměl příliš problémů s dopravením balónu do sítě hostů. Mallorca tak již vedla 2:0.

Pokud byl druhý gól poněkud dílem štěstěny, ten třetí vyplynul jen a jen z velice kvalitního protiútoku. Gonzálo Castro přesprintoval polovinu hřiště a na hranici pokutového území našel volného Casadesúse, který dobře mířenou ránou překonal Lópeze podruhé v zápase.

A v 67. minutě již Mallorca vedla o čtyři branky, když si Castro připsal čtvrtou asistenci v zápase. Na jeho roh si na zadní tyči totiž naskočil Nunes a nonšalantně poslal míč hlavičkou ve vzdálenější tyči.

Vítězství posunulo ostrovany na 12 příčku, zatímco Villarreal se propadl na 17. místo, přičemž na sestupovou zónu má jen tříbodový náskok.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele