6. kolo
25.09.2011 12:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Real Sociedad 2:1

V prvním nedělním klání přivítala Mallorca na domácím hřišti Real Sociedad. Ve velmi vyrovnaném zápase se nakonec radovali z plného bodového zisku domácí fotbalisté, kteří zvítězili 2:1. Vítězný gól vstřelil na začátku druhé půle Castro. Mallorca se díky vítězství posunula na jedenáctou příčku pouze o bod za San Sebastian.

Sociedad začal sezónu velmi slušně a největším úspěchem byla pochopitelně domácí remíza proti Barceloně. V úvodních čtyřech kolech získal sedm bodů, ale nyní další zisk nepřidal. Na půdě Mallorcy si hosté dělali vysoké ambice, ale domácí je zaskočili důraznou hrou a zápas vyhráli zcela zaslouženě.

Zápas začal ve velkém stylu a oba mančafty do něj vlétly jako uragán. Už po čtvrthodině hry se poprvé měnilo skóre. Carlos Martínez zahrával autové vhazování na Imanola Agirretxeho, který se s balónem natočil do pokutového území a povedenou ranou přes obránce umístil balón přesně k tyči branky domácího gólmana Aouateho - 0:1.

Hosté se z vedení neradovali příliš dlouho. O pět minut později bylo vyrovnáno. Emilio Nsue nacentroval před branku balón, na který si seběhl Víctor a z voleje se nemýlil - 1:1. Obrana hostujícího celku v tomto případě zaspala a Víctor měl na zakončení až příliš mnoho času. Po rychlém začátku se hra za vyrovnaného stavu poměrně uklidnila a začalo se více taktizovat.

I přesto bylo do konce poločasu k vidění několik příležitostí a aktivní byli zejména domácí. V zajímavé příležitosti se ocitl Emilio Nsue po rohovém kopu Castra, ale jeho hlavičku vyrazil gólman Bravo na roh. Na druhé straně se prezentovala nová posila Sociedadu McDonald Mariga. Ten se uvolnil na pravé straně přes dva bránící hráče a tvrdou ranou z úhlu pořádně vystrašil gólmana domácích.

V závěru poločasu ještě domácí zahrávali zajímavou standardní situaci z hranice pokutového území. Střela Castra však letěla doprostřed branky a gólman hostujícího celku s ní tak nemohl mít větší problémy. Po vyrovnané první půli se tak šlo do kabin za remízového stavu 1:1.

Druhé dějství začali lépe tentokrát domácí fotbalisté a už po pěti minutách hry šli do vedení. Rohový kop tentokrát zahrával Chico a odražený balón se dostal k aktivnímu Castrovi, který pohotovou ranou uklidil balón do sítě San Sebastianu podruhé - 2:1.

V další šanci se ocitl domácí Alejandro Alfaro po kolmici od Castra. Alfaro zkoušel obstřelit hostujícího gólmana, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. Mallorca se i přes občasné šance soustředila více na defenzívu a Sociedad se dostával do pokutového území soupeře už jen velmi sporadicky.

I přesto mohli hosté v závěru zápasu srovnat skóre. Střídající Griezmann předvedl parádní individuální akci a svou technickou střelou líznul tyč branky Aouateho. Mallorca však nakonec ubránila jednobrankový náskok a v celém utkání si vytvořila více příležitostí. Zaslouženě tak zvítězila 2:1 a připsala si na své konto druhou výhru v sezóně.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

RCD Mallorca 5 - 1 Real Sociedad

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele