15. kolo
04.12.2011 20:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

RCD Mallorca - Athletic Bilbao 1:1

V nedělním utkání Realu Mallorca a Athletic se zrodila remíza 1:1, když se již ve 2. minutě trefil Alvaro Gimenez Candela a ještě před koncem prvního poločasu srovnal Fernando Amorebieta. Mallorce se tak nepodařil toužený posun tabulkou o pět příček, a tak se musí prozatím spokojit s 13. místem, zatímco Athletic promarnil šanci dotáhnout se bodově na Sevillu s Osasunou a je 9. příčce.

Athletic do zápasu vstupoval s dobrou morálkou, neboť si ve čtvrtek v Evropské lize poradil se Slovanem Bratislava 2:1, a postoupil tak ze základní skupiny z prvního místa, jenže úvod zápasu se hostům vůbec nepovedl. Mallorca ukázala, že výhra 2:1 nad Racingem Santander nebyla pouze náhoda, neboť již ve druhé minutě zápasu se z prostředku pokutového území trefil Gimenez Candela.

Michael Pereira poté téměř zvýšil na 2:0 pro domácí, když se po rohovém kopu dostal k zakončení, ale jeho střelu dokázal brankář Athleticu Gorka Iraizoz chytit, ačkoli nepředvedl úplně jistý zákrok. Vzápětí se o gól pokoušel také Casadesus Victor, ale jeho střelu zblokoval stoper Amorebieta, a Athletic tak odvrátil sílící tlak Mallorky.

Tomas Pina poté vyslal z dálky projektil, který ale sporně zastavil Javi Martínez. Hra pokračovala a přišla první vážnější šance Athleticu, když se do dobré střelecké příležitosti dostal Markel Susaeta, jeho koncovka ale nebyla přesná.

Hosté se ale ještě do poločasu vyrovnání dočkali, a to zásluhou Fernanda Amorebiety. Ander Herrera poslal ke vzdálenější tyči přesný centr a obránce Athleticu již neměl problém zblízka překonal brankáře Dudu Aouateho.

Druhý poločas již nebyl tak atraktivní jako první, výjimkou byla střela záložníka Mallorky Fernanda Tissoneho, kterou ale dokázal zpacifikovat brankář Iraizoz.

Konec zápasu byl velice vyhrocený a blízko výhře byly oba celky. Nejprve byla střela Tomera Hemeda vyražena Iraizozem těsně vedle tyče, a poté se na druhé straně mohl téměř radovat z gólu znovu Amorebieta, ale na poslední chvíli bod pro Mallorcu zachránil obranným zákrokem José Chico.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neotravuj tady pořád stím....nikdo na to není zvědavej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele