30. kolo
25.03.2012 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rayo Vallecano - Villarreal CF 0:2

V nedělním utkání 30. kola La Ligy si strádající Villarreal dokázal poradit s domácím Rayem Vallecano, které porazil 2:0 díky brankám Marca Rubéna a Ángela Lópeze. Žlutá ponorka je tak 16. a má šestibodový náskok na sestupovou zónu. Rayo se drží uprostřed tabulky, přesněji na 11. místě.

Villarreal v letošní sezóně vyhrál venku pouze jednou, a tak nebyl zrovna favoritem, ačkoli proti němu stál nováček soutěže Rayo Vallecano. Tomu se ale daří, neboť se po většinu sezóny drží úspěšně ve středu tabulky.

Rayo v předchozích šesti zápasech dokázalo vsítit hned 15 branek a k šestnácté měl v 15. minutě hodně blízko Diego Costa. Jeho střela ale letěla hodně vysoko nad Lópezovu bránu.

Na druhé straně se do velké šance dostal Nílmar, ale nedokázal ji proměnit. Po přímém kopu Valera se dostal k hlavičce, ale brankář Joel ji dokázal zpacifikovat.

Ve 29. minutě domácí doslova darovali gól Villarrealu, když se jim nepodařilo vystavit soupeřovy hráče do ofsajdového postavení, a tak náhle postupovali hned tři hráči v žlutých dresech na jednoho. Cani ale nepřihrál a sám vystřelil. Trefil ovšem pouze tyč, od které se ale míč odrazilo přímo k Marcu Rubénovi a ten již jen dorazil míč do odkryté brány.

O poločase se trenér domácích Sandoval rozhodl pro dvě útočná střídání, když do hry poslal Lasse Bangouru a Raúla Tamuda, ale po dobrém úvodu do druhé půle přišla další velká chyba. Pomalou přihrávku Michua zachytil Marco Rubén a útočník Villarrealu byl již v pokutovém území, když ho sestřelil Alejandro Arribas.

K zapískané penaltě se postavil sám faulovaný Rubén a míč napálil k pravé tyči. Brankář Joel ale dobře vystihl směr střely a dokázal míč vyrazit.

V 70. minutě se do nejlepší šance domácích dostal Emiliano Armenteros, který se hlavičkou pokoušel překonat Diega Lópeze, ale marně. K zakončení z pokutového území se dostal také Arribas, ale jeho střela nebyla dostatečně prudká ani na to, aby míč opustil hrací plochu.

Villarreal si pojistil výhru v 85. minutě, kdy na hranici pokutového území předal Alejandro Martinuccio míč Ángelovi a ten přízemní střelou k bližší tyči překonal Joela.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

No pevně doufám že to kluci zvládnou a ten o záchranu bojující Villareal zdolaji, ikdyž v tom je prokletí/kouzlo španělské ligy, že jednou tým vyhraje 5:1 nebo 3:0 a vzápětí schytá debakl 0:5 ... Sám sem zvědav jak to dnes dopadne, tipuju:

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele