12. kolo
06.11.2011 18:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Sociedad 4:0

Ve 12. kole La Ligy Rayo Vallecano rozstřílelo svého soupeře Real Sociedad 4:0 a posunulo se již na 8. příčku, což je velký úspěch. Naopak Sociedad zaznamenal šestou porážku ze sedmi zápasů a setrvává na předposledním místě tabulky, což je velkým zklamáním.

Real Sociedad na nedělní zápas nebude vzpomínat vůbec v dobrém. Už ve druhé minutě totiž přišla první rána, a to zranění Markela Bergara, kterého musel nahradit Asier Illarramendi.

A hned za deset minut nastala další nepříjemná situace pro baskický celek. Brankář Bravo se chystal chytit Michuovu dobře mířenou střelu z hranice pokutového vápna, ale nakonec ji dokázal pouze vyrazil tak nešikovně, že míč poskakoval před odkrytou bránou. Jako první zareagoval Delibašič, ale zakončit se mu nepodařilo, neboť se do něj opřel Iňigo Martínez.

Bohužel pro hosty rozhodčí na radu svého asistenta označil tento zákrok jako penaltový a Piti bez problémů pokutový kop proměnil, když Brava poslal na zcela opačnou stranu brány. Martínez navíc za zákrok viděl červenou kartu, a Sociedad tak musel hrát bezmála 80 minut v oslabení. Do poločasu hosté sice již nedostali žádný gól, ale také si nevypracovali žádnou větší šanci, a hráči Raya tak mohli odcházet do šaten spokojeni.

A ještě spokojenější mohli být z průběhu druhé půle. Domácí do ní totiž doslova vlétli a Sociedad vyloženě nestíhal držet krok. Už ve 49. minutě si v pokutovém území zpracoval Michu centr od Lassa Bangoury, otočil se a vypálil přesně k tyčce. A po hodině hry se Michu prosadil podruhé. Lass mu skvěle přihrál do běhu, čehož Michu využil k tomu, aby pronikl do pokutového území a poslal míč za záda Brava. Zaznamenal tak již svůj pátý gól v této sezóně.

Antoine Griezmann se poté dostal do dobré šance a byl blízko k tomu, aby alespoň snížil, ale brankář Cobeňo jeho střelu dokázal chytit. V 72. minutě Rayo zakončilo svoji gólovou jízdu Trashorrasovým výstavním přímým kopem. Ten bravurně obstřelil zeď a poslal míč do růžku Bravovy brány. Brankář si na míč sice sáhl, ale vyrazit ho nedokázal, a tak Trashorras mohl oslavit svůj první gól v dresu Vallecana.

Rayo vyhrálo třetí ze čtyř posledních zápasů a je ve skvělé formě. To se nedá říct o Realu Sociedad, který bude muset začít podávat zcela jiné výkony, aby se posunul ze sestupových příček.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele