28. kolo
17.03.2012 22:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Real Betis 3:0

Už na osmé místo se propracovalo fantasticky hrající Rayo, to zdolalo Betis s přehledem 3:0 a nevzdává boj o evropské poháry. Domácí byli od začátku do konce lepší, přesto se poprvé prosadili až po přestávce, ovšem zato hned třikrát. O branky se postarali Armenteros, Costa a Tamudo.

Nehrálo se nikterak záživné utkání, hlavně první půle opravdu mnoho vzruchu nepřinesla, o něco nebezpečnější však jednoznačně bylo domácí Rayo. První opravdu vážná situace před brankou gólmana Riciarda ale přišla až v osmnácté minutě, kdy hlavičkovala největší hvězda týmu Vallecana - Michu, strážce svatyně Betisu ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a střelu zblízka neuvěřitelně vyrazil. Nyní se s popisem zajímavých situací přesuňme až do třiatřicáté minuty, to se v dobré střelecké pozici ocitl Diego Costa, ani on ale ještě slavit nemohl. A těsně před poločasem znovu hlavičkoval Michu, jenže přestřelil.

Okamžitě po návratu z kabin se začal hrát zajímavý fotbal, Montero ale v úvodní šanci Betisu selhal a Joela nepřekonal. Molina pak netrefil prostor mezi třemi tyčemi, poté už však hráli domácí. V padesáté první minutě parádně zakombinovali Diego Costa s Emilianem Armenterosem, první jmenovaný nahrával a ten druhý tváří v tvář Riciardovi nezaváhal. Na 2:0 mohl zvýšit Piti, svou velkou šanci ale neproměnil.

Tohoto stavu se ale domácí nakonec dočkali, a to dvanáct minut před koncem. To ze standardní situace parádně nacentroval Trashorras, na míč si naskočil Diego Costa a hlavou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Betis se snažil zdramatizovat závěr zápasu, jenže místo čestné branky ještě jednou inkasovalo a mělo po nadějích. Do otevřené obrany hostů utekl střídající Tamudo, místo přihrávky před prázdnou branku zvolil střelu a upravil tak skóre na konečných 3:0 pro Rayo.

Domácí jsou na osmé příčce a na šesté místo, na kterém je momentálně Levante a ze kterého se ještě jde do Evropské ligy, ztrácí pouze dva body. Naopak hosté se po fantastickém úvodu sezony neustále propadají, nyní už jsou šestnáctí a o účast v příštím ročníku Primery División ještě budou muset bojovat.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

domací mají kompaktnější tým a hráči se velmi dobře doplňují. hrají útočně a útoky vytvářejí formou centrů do vápna a záložníci zbírají odražené míče. ale jsou silní jen asi doma a betis je venku téměř neškodný tým. jasná 1, pokud tip na výsledek tak 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele