38. kolo
13.05.2012 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Granada CF 1:0

V posledním kole La Ligy se potkali dva nováčci, kteří po celou sezónu bojovali s hlavou nahoře a jejich snaha se jim vyplatila. Rayo Vallecano i Granada si nejvyšší španělskou ligu zahrají i v příštím ročníku, což byl jejich primární cíl. Branku, která Rayo udržela v La Lize, vstřelil v nastaveném čase Raúl Tamudo.

Rayo Vallecano bylo po většinu sezóny lepším celkem než Granada a pohybovalo se okolo středu tabulky, zatímco Granada se nacházela po většinu času těsně nad sestupovou zónu. Druhá polovina sezóny se ale madridskému týmu vůbec nepodařila, a tým z hlavního města tak musel trnout až do poslední chvíle, jestli se zachrání, či spadne zpět do druhé ligy. Záchranou si jistá nemohla být ani Granada, ale okolnosti tomu chtěly, že se i přes prohru 0:1 v La Lize udržela. Po 38 odehraných kolech totiž měla na účtu 42 bodů, což jí stačilo na 17. pozici. Villarreal totiž nestačil na Atlético Madrid a obsadil třetí sestupovou příčku.

Do zápasu lépe vstoupila Granada, když se hned v 3. minutě dostal do šance Allan Nyom, jenže brankář David Cobeňo byl pozorný a střelu zlikvidoval.

V první dvacetiminutovce se do velké příležitosti dostal ještě Ikechukwe Uche a Jorge Carlos Martins, ale ani jeden nedokázal vsítit úvodní gól zápasu. Na druhé straně se do velké šance dostal Miguel Michu. Tomu již stačilo překonat pouze brankáře Júlia Césara, ale jeho střela směřovala vysoko nad bránu hostů.

Ani jeden z týmů v prvním poločase nedokázal vstřelit gól a nervy rostly, když žádný nepadal ani v průběhu druhého poločasu, zvlášť když se vědělo, že Zaragoza vede nad Getafe.

V 76. minutě se trenér Vallecana rozhodl poslat na hřiště útočníka Raúla Tamuda za Alejandra Arribase a tento tah se mu nad míru vyplatil. 34letý hráč totiž v nastaveném čase dorazil hlavou do brány sraženou střelu Pitiho, čímž zachránil svůj tým v La Lize.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele