8. kolo
16.10.2011 12:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Espanyol Barcelona 0:1

Duel dvou šestibodových celků skončil lépe pro Espanyol, který zvítězil na hřišti Raya 1:0. Hosté byli po většinu zápasu mírně lepším celkem na hřišti, o tříbodovém zisku však musela rozhodnout jediná branku, jejíž autorem byl záložník Romaric. Espanyol se po výhře posunul do horní poloviny tabulky, Rayo zůstává čtrnácté.

První poločas mnoho vzruchu před jednou z branek nepřinesl, hra se odvíjela převážně ve středu pole a k přímému ohrožení tak prakticky vůbec nedošlo. Když už se do slušné palebné pozice dostal Verdú, zblokoval jeho pokus na poslední chvíli stoper Garrido.

Na první přímou střelu na branku se tak na stadionu Teresa Rivero v Madridu čekalo až do pětačtyřicáté minuty, kdy štěstí z dvaceti metrů vyzkoušel hostující Alvaro Vázquez, s jeho slabou střelou však nemohl mít Gimenez významnější problémy.

Espanyol po přestávce přecijen trochu přidal a začal více držet míč na svých kopačkách, z čehož plynula mírná převaha barcelonského celku. Zužitkovat jí mohl Romaric, ovšem netrefil balón ideálně a nedal. V padesáté šesté minutě už se však hosté dočkali zřejmě zasloužené vedoucí branky, když Verdú našel na hranici šestnáctky úplně volného Romarica a ten pravačkou rozhodl.

Největší příležitost Raya na vyrovnání měl těsně před koncem Dani Pacheco, Alvarez však vytáhl brilantní reflexivní zákrok a zachránil svému týmu třetí vítězství v sezoně. Espanyol se díky němu posunul na deváté místo tabulky Primera División, Rayo je čtrnácté.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele