15. kolo
03.12.2011 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Racing Santander - Villarreal CF 1:0

Od posledního místa tabulky španělské Primera División se po dnešní těsné výhře odlepil Racing. Ten na domácím stadionu vyválčil důležité tři body v souboji s Villarrealem a po triumfu 1:0 je osmnáctý. Jediný gól zápasu vstřelil v sedmadvacáté minutě útočník Cristian Stuani.

Ten měl i první příležitost dnešního duelu, v přímém souboji s gólmanem Žluté ponorky Lópezem ale neuspěl, když trefil jen jeho nohu. Domácí celkově začali lépe, po čtvrthodině hry nebezpečně pálil Arana, ale jeho dalekonosný pokus letěl těsně nad branku.

V sedmadvacáté minutě už Racing zaslouženě vedl, trefil se jediný klasický útočník v sestavě domácích, Cristian Stuani. Ten si naskočil na perfektní Aranův centr z pravé strany a prudkou hlavičkou na přední tyč rozvlnil síť za bezmocným Diegem Lópezem. Krátce před odchodem do kabin ještě mohl zvýšit Adrián Gonzalez, jenže v dobré pozice trefil jen šťastně postaveného Gonzala.

Villarreal po přestávce zabral a začal svého soupeře jednoznačně přehrávat, dokonce si vytvořil i slušné brankové příležitosti. Střídající Nilmar byl na hřišti jen minutu, když se dostal za záda domácí obrany, z úhlu ale Toňa neprostřelil. Další šanci měl Marco Rubén, ovšem jeho hlavička skončila znovu jen na rukavicích skvěle chytajícího Toňa.

A De Guzmán o chvíli později pro změnu vystřelil mimo. Rozhodnout mohl na druhé straně Bernardo, jeho krásná rána ale orazítkovala jen levou tyč Lópezovy svatyně. Žlutá ponorka bojovala, ale na vyrovnání dosáhnout nedokázala. Marco Rubén totiž svou další slušnou možnost doslova zazdil, a tak Racing slaví teprve druhé vítězství v letošní sezoně nejvyšší španělské soutěže a je osmnáctý, Villarreal zatím zůstává na dvanácté příčce.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele