11. kolo
30.10.2011 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Real Betis 1:0

Veledůležité první vítězství v sezoně si dnes připsal Racing Santander, když gólem Stuaniho z pokutového kopu udolal Betis 1:0. Utkání skončilo velmi nespravedlivým výsledkem, Betis totiž svého soupeře po celých devadesát minut drtil, ovšem klíč k překonání gólmana Toňa nenašel. Ve dvaašedesáté minutě kopali domácí penaltu, k níž se postavil Stuani, jenž byl v tu chvíli na hřišti jen minutu, a nezaváhal.

V sedmé minutě viděl Santander první střelu na bránu, kterou měl na svědomí hostující Pereira, Toňo si v tu chvíli připsal jeden z těch jednodušších zákroků večera. Jedinou reálnou možnost Racingu v první půli měl na hlavě Ariel, jenom však dokumentoval střeleckou nemohoucnost svého týmu, když minul branku o pořádný kus. Racing je druhým nejhůře střílejícím mužstev španělské ligy, méně branek má na svém kontě jen poslední Granada.

Hlavičku Ustaritze musel domácí gólman vytěsnit nad, ve dvacáté čtvrté minutě musela za Toňa dokonce zaskočit branková konstrukce, Pozuelo totiž napálil míč do břevna. Po půlhodině hry mohl (a měl) otevřít skóre Beňat, jeho pohotová střela ale znovu skončila jen na rukavicích skvělého Toňa. Hned o minutu později navíc přišlo další břevno, tentokrát po hlavičce Castra. V závěru poločasu ještě mohl skórovat Pereira, ale branku těsně minul.

Beňat a Pozuelo přinutili Toňa k zákroku hned z kraje druhé pětačtyřicetiminutovky, Racing se nemohl dostat z velkého tlaku soupeře. V padesáté páté minutě byl sám před domácím gólmanem znovu aktivní Pozuelo, zase si na něm ale vylámal zuby. A na druhé straně přišel z ničeho nic trest. V šedesáté první minutě na trávník přišel Cristian Stuani a hned o minutu později rozhodl, když v pokutovém území fauloval Isidoro, domácí kopali penaltu a Stuani poslal balón přesně k tyči.

Odpověď Betisu byla slabá, přišla vlastně jen v podobě šance Montera, vyrovnání ale už nepřišlo. Racing tak velmi šťastně zdolal Betis 1:0 a i přesto, že zůstává na sestupové pozici (je osmnáctý), může tato výhra do budoucna znamenat mnoho. Betis protáhl svou šňůru porážek na šest a je jedenáctý.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele