33. kolo
12.04.2012 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Racing Santander - RCD Mallorca 0:3

Ve 33. kole La Ligy nestačil poslední tým tabulky Racing Santander na Mallorcu, které podlehl 0:3, kvůli čemuž se dále potácí až na samotném dnu a na záchranu ztrácí propastných deset bodů. Za hosty se postupně trefil Nsue, Castro a Álfaro.

Racing potřebuje nutně získávat body, ale vůbec se mu to nedaří. Od té doby, co je u týmu trenér Álvaro Cervera, tým prohrál pět ze šesti posledních zápasů a dobře rozhodně nevstoupil ani do tohoto zápasu. Už v první minutě totiž domácí obrana naprosto zaspala a těžil z toho útočník španělské reprezentace do 21 let Emilio Nsue, který zaznamenal svůj třetí gól v sezóně.

Svěřenci Cervery se však z rychle inkasovaného gólu nepoložili a snažili se vyrovnat. Velice blízko tomu byl ve 25. minutě Stuani, který z ostrého úhlu dokázal obstřelit brankáře Duduho Aouata, ale míč zastavil tyčka.

Brankovou konstrukci trefil o dvě minuty později na druhé straně hřiště i Fernando Tissone, který tak neproměnil svoji šanci na navýšení vedení.

Odskočit na dvoubrankový rozdíl se ale Ostrovanům podařilo ve 47. minutě. Pau Cendros a Víctor Casadesús rozehráli rychlou kombinační akci a následným centrem zprava našli hlavu Gonzala Castra, který se nemýlil a poslal míč o vzdálenější tyč do brány.

Racingu se tak opět nepovedl zachytit začátek a musel se snažit o vstřelení minimálně dvou gólů. Blízko k tomu měl Edu Bedia, který po přihrávce Stuaniho trefil potřetí v zápase brankovou konstrukci tak, že se míč odrazil mimo.

A netrvalo dlouho a na druhé straně se rozeznělo břevno, do kterého se po centru na vzdálenější tyč trefil hlavičkou Nsue. Míč se však odrazil zpátky před bránu a tam byl již dobře postavený Álfaro, který jej napálil nemilosrdně do sítě a dostal svůj tým do tříbrankového vedení.

Santander se se zápasem ještě snažil něco udělat, ale střídající Khouma Babacar střílel po chytré nahrávce Pedra Munitise vysoko nad, a aby těch tyček a břeven nebylo málo, v nastaveném čase Stuani hlavičkoval do spojnice.

Jelikož Villarreal dokázal zvítězit nad Málagou, ztrácí nyní Racing na záchranu 10 bodů, což už se mu bude dohánět opravdu jen velice těžko. Naopak Mallorca díky výhře dosáhla na 40 bodů a posunula se na 12. příčku.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sotuen

tu bych věřil Mallorce

Reagovat
smazaný uživatel

dal bych 02,a myslím si že v zápase nepadne víc jak 2 goly ;)

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele