31. kolo
31.03.2012 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Racing Santander - Granada CF 0:1

V sobotním zápase 31. kola nedokázal domácí Racing Santander porazit Granadu a prohrál s ní tím nejtěsnějším rozdílem 0:1. Jediný gól zápasu se podařilo vstřelit Guilhermu Siqueirovi, který jej vsítil v 29. minutě z penalty. Nováček soutěže tak v tabulce odskočil alespoň prozatím na 14. příčku, zatímco Racing leží na samém dně a udržet se v La Lize bude mít hodně těžké.

Domácí do zápasu vkládali hodně nadějí a věřili, že v elektrizující domácí atmosféře se jim ve vypjatém zápase podaří urvat všechny tři body. Ty totiž nutně potřebovali, neboť v předcházejících šesti utkání se jim podařilo získat pouhé dva body. A kdy lépe vyhrát, než nad nováčkem soupeře, který ve stejném počtu utkání prohrál hned pětkrát. Jenže určitá nervozita a snad i nedůvěra v sebe samé se na domácích hráčích projevila a to nejpatrněji v prvním poločase, kdy hosté jasně dominovali zápasu. Pro jejich vlastní škodu ale z vytvořených šancí nedokázali vstřelit ani jeden gól.

Přitom velkých příležitostí nebylo málo. Už ve 13. minutě vyslal Uche Ighalo vstříc domácí brance a granadský útočník sice dokázal obstřelit vyběhnuvšího brankáře Maria, ale míč se odrazil zpět od tyče. O chvíli později se k zakončení opět dostal Ighalo, tentokrát ale jeho prudkou střelu dokázal Mario vyrazit. Ten si ale nemohl na příliš dlouho ulevit, neboť vzápětí na něj letěla další střela, tentokrát z kopačky Gómeze z hranice pokutového území, ale i s tou si brankář Racingu dokázal poradit.

Domácí to trvalo dobrou půlhodinu, než se dostali do své první výraznější šance. Domingo Cisma centroval před bránu a hlavička Christiana Stuaniho nebyla daleko od úvodního gólu zápasu. Pět minut před koncem prvního poločasu musel Mario nadvakrát likvidovat Benítezovu střelu z přímého kopu, ale hned po úvodu druhého poločasu zahrozili podruhé v zápase domácí. Edu Bedia centroval z rohového kopu do pokutového území a k hlavičce se jako první dostal Marc Torrejón, ale míč proletěl těsně vedle tyče.

Už to vypadalo, že se zápas chýlí k bezbrankové remíze, neboť hráčům docházely síly a nápady, když v tom se Uche dokázal uvolnit přes Bernarda a argentinský hráč ho musel chtíc nechtíc faulovat vně pokutového území. Obránce sice mohl být rád, že viděl pouze žlutou kartu, ale byla zřejmě jen slabá útěcha, neboť Siqueira penaltu bez problémů proměnil a urval tak pro svůj tým cenné tři body. Uche mohl v nastaveném čase přidat ještě druhý gól, když dokázal obejít Maria, ale jeho zakončení chyběla potřebná razance, a míč tak byl ještě před brankovou čárou odkopnut.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

potká sestupující tým se špatným týmem. Bída a utrpení! 10 je asi realná volba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele