38. kolo
13.05.2012 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Málaga CF - Sporting Gijón 1:0

K jistotě udržení čtvrtého místa potřebovala Málaga doma porazit outsidera z Gijónu. Domácí nesehráli příliš povedené utkání a navíc dohrávali v deseti, ale nakonec dokázali Gijón porazit těsně 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil na začátku druhé půle Rondón. Málaga tak uhájila čtvrté místo před dotírajícím Atléticem Madrid. Sporting Gijón sestupuje do druhé ligy.

Utkání bylo z obou stran velmi vyhrocené a spíše než atraktivní fotbal se šancemi bylo k vidění množství osobních soubojů. Rozhodčí Ferreiro v zápase rozdal celkem 8 žlutých a jednu červenou kartu. Ta přišla až v závěru zápasu a inkasoval ji domácí záložník Isco, ale na výsledku utkání už to nemohlo nic změnit.

Lepší byla pochopitelně domácí Málaga, ale Sporting se od samého začátku utkání zabetonoval ve vlastní šestnáctce a odmítal inkasovat gól. První vážnější šance tak přišla až v závěru prvního poločasu, kdy si na centr Cazorly naskočil právě Isco, ale jeho hlavička z vyložené pozice skončila těsně nad brankou. Po neatraktivním prvním poločase se tak šlo do kabin za stavu 0:0.

Jediný gól zápasu padl hned na začátku druhého dějství. Ve 49. minutě se po rohovém kopu Málagy hlavičkou prosadil kanonýr Rondón, který nedal gólmanovi Gijónu šanci - 1:0. Po tomto gólu si Málaga vytvořila veliký tlak, ale dokázala z něj vytěžit pouze několik pokusů z hranice pokutového území, z nichž žádný výrazněji neohrozil branku hostí.

Ve druhém poločase padalo hodně žlutých karet a do šancí se také oba celky dostávaly pouze sporadicky. Jediná vážnější akce Gijónu skončila střelou útočníka Sangoye a mířila metr vedle branky domácích. Málaga měla další velikou šanci v 75. minutě, ale střídající Duda pohrdl příležitostí přidat druhý gól svého celku. Domácí tak udrželi čisté konto, další gól nepřidali a utkání skončilo 1:0.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tady už prostě musíme brát všechny body. 2:1. )

Reagovat
smazaný uživatel

dlouholety fanda malagy, to je mi jasny

Reagovat
smazaný uživatel

who cares?! moje sympatie má něco přes rok a nepovažuju se za nějakého super fandu, ale ze Španělska jí mám nejradši. )

btw - je mi šestnáct, tak promiň, že někomu nefandím třeba od narození (kromě Teplic), abych měl pocit, že jsem dlouholetý, opravdový fanda. )

Reagovat
ryzskej

Já fandím tak od 14 let Levante (21)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele