29. kolo
22.03.2012 22:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Málaga CF - Rayo Vallecano 4:2

V pozdním čtvrtečním zápase 29. kola La Ligy si domácí Málaga dokázala podle očekávání poradit 4:2 s Rayem Vallecano. To se dostalo do vedení již v 5. minutě, ale Málaga na to odpověděla třemi góly. V závěru zápasu hosté ještě snížili, ale drama se nekonalo, neboť domácí o dvě minuty na to navýšili své vedení na konečný výsledek.

Favoritem zápasu byla Málaga, která si v minulém zápase došlápla na Real Madrid a remizovala s ním 1:1. To Rayo ve svém posledním utkání nestačilo na Espanyol a potupně prohrálo 1:5. Něčeho podobného se pro tentokrát chtělo vyvarovat a ze začátku zápasu se zdálo, že tomu tak opravdu bude.

Již v páté minutě se totiž ve vlastním pokutovém území provinil nebezpečným skluzem Jesus Gamez a k odpískané penaltě se postavil Diego Da Silva Costa. Ten dokázal brankáře Willyho Caballera poslat na špatnou stranu branky, a tak se domácí ujali vedení 1:0. Byl to již jeho šestý gól v sedmi zápasech, které se stihly odehrát od začátku ledna, kdy do klubu přišel.

Málaga se ale začala pomalu probírat a Weligton byl velice blízko vyrovnávací bránce. Jeho hlavička ale směřovala pouze do tyče. Gólu se tak domácí dočkali až ve 35. minutě, kdy se po efektivní spolupráci mezi Iscem, Joaquínem a Santi Cazorlou dostal k míči Eliseu, který míč nacentroval před bránu a Rondon ho již neměl problém dorazit do poloodkryté brány.

I po poločase byla lepším týmem na hřišti Málaga a její úsilí se jí vyplatilo druhým gólem Rondona. Ten po převzetí míče předvedl, že má velkou sílu, a protlačil se až před brankáře Joela, kterého překonal posunutím míče pod jeho skákajícím tělem. V průběhu zápasu dostal příležitost i Enzo Maresca, který byl na trávníku pouhé dvě minuty, než se mu podařilo vsítit třetí gól domácích. Beze strachu si naskočil na těžký centr Gameze a mířil přesně do volného místa Joelovy brány.

O chvíli na to hosté zaútočili, ale střelu Michua z blízké vzdálenosti dokázal Willy Caballero vyrazit. Na druhé straně po hattricku sahal Rondon, ale jeho střela byla vychytána Joelem. O dorážku se pokoušel Sebastian Fernández, ale celá akce byla zastavena kvůli mylnému ofsajdu.

Hostům se šest minut před koncem zápasu přeci jen podařilo snížit na 3:2, ale ani tentokrát to nebylo přímo ze hry. Willy Caballero totiž fauloval Costu a druhá penalta zápasu byla zapískána. Jejím autorem byl Trashorras. Jenže k žádnému dramatu před koncem zápasu nedošlo, neboť dvě minuty po snížení přidal čtvrtý gól Duda, když na polovině Raya ukořistil míč, rozběhl se vstříc Joelově bráně a dobře mířenou střelou do pravého růžku nedal brankáři Vallecana žádnou šanci.

Po 28 odehraných kolech je Málaga pátá, tedy postupuje do Evropské ligy, zatímco Vallecano okupuje přesně prostředek tabulky.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

a vsadit to nemuzu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

duda gol za minutu na hristi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele