10. kolo
26.10.2011 20:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Real Sociedad 3:2

Úžasná jízda Levante neskončila ani v desátém ligovém kole, valencijský klub i nadále zůstává neporažen a seznačně vládne španělské nejvyšší soutěži. Dnes Levante přehrálo na domácím stadionu Real Sociedad. Po první půli sice prohrávalo 0:1, po přestávce však otočilo vývoj zápasu, a když už to po gólu Martíneze vypadalo na remízu, rozhodl v devadesáté třetí minutě Ruben.

Domácí ale nezačali vůbec dobře a už po čtyřech odehraných minutách prohrávali. Gólman Munúa se zřejmě zalekl nabíhajícího Vely, odkopl míč jen k Estradovi a ten střelou do odkryté branky otevřel skóre utkání. V páté minutě musel Munúa zasahovat proti hezké křížné střele Vely, v osmé ho pak zachránilo břevno po dělovce De La Belly.

Velkou šanci na vyrovnání měl ve dvaadvacáté minutě Barkero, balón však poslal těsně vedle pravé tyče. Dvě minuty před přestávkou to byl znovu Barkero se svou tvrdou ránou, kdo vystrašil Brava v bráně Sociedadu, hostující gólman ale míč z pod břevna vytěsnil. Do kabin se mohlo jít za stavu 0:2, protože i hlavička Iňiga Martíneze skončila na břevně.

Jedenáct minut po návratu ze šaten domácí zaslouženě vyrovnali, hosté se totiž uchýlili k bránění těsného náskoku, dostali se pod dlouho trvající tlak, který vyústil až tečovanou střelou Nana, která přeletěla bezmocného Brava a skončila v síti. Už o pět minut později našel Barkero dokonalým centrem hlavu Valda, který nedal střelou do protipohybu Bravovi šanci a poslal Levante do vedení.

Čtyři minuty před koncem rozehrál Vela standardní situaci z pravé strany, odražený balón si našel Iňigo Martínez a levačkou nečekaně vyrovnal. Pak měl ještě čistou gólovou šanci Joseba Llorente, jeho hlavičku však na brankové čáře zastavil Del Horno. V poslední, tedy třetí minutě nastavení dostali domácí příležitost rozehrát volný přímý kop z nějakých sedmadvaceti metrů. Míč si postavil Rubén Suárez, poslal ho přímo do šibenice a rozhodl o vítězství Levante 3:2.

Domácí jsou po deseti kolech na prvním místě tabulky Primera División, o bod za nimi je Real, o dva Barcelona. Nejstarší tým historie španělské ligy tak nepřestává překvapovat svět, je otázkou, kdy tato pohádka skončí. Real Sociedad je po prohře patnáctý.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

asi si mimořádně vsadím a to 02

Reagovat
pavel.fotbal

Dneska skončí ,,Levantský zázrak " !! 0 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No, verim, ze senzacia menom Levante bude pokracovat este velmi dlho. Toto by mala byt s ohladom na ostatne zapasy jasna zalezitost.

Reagovat
RS

My potřebujeme body! Dneska jejich serie zkončí!

Reagovat
smazaný uživatel

rekl bych ze nakonec to Levante do EL dotahne

Reagovat
smazaný uživatel

na to je este trosku skoro nie?

Reagovat
smazaný uživatel

jo kurva! krasný 3 gol a vyhra tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne, pekne, Osasuna ešte padne, ale som zvedavý na zápas s Valenciou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele