38. kolo
13.05.2012 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Levante UD - Athletic Bilbao 3:0

V posledním kole La Ligy se ještě rozhodovalo o tom, který tým bude hrát evropské soutěže a který se v příštím roce bude moci soustředit jen na španělskou ligu. V zápase mezi Levante a Athleticem šlo opravdu o hodně. Domácí si nakonec výhrou 3:0 pojistili Evropskou ligu, kterou ale soupeř má taktéž jistou díky účasti v pohárovém finále. Pod první dva góly se podepsal Ghezzal, ten třetí vstřelil z penalty Farínos.

Levante letos prožívalo sezónu snů. Tým, který byl věčně ve stínu městského rivala Valencie, se letos konečně dokázal pořádně prosadit a dlouhou dobu Valencii šlapal na paty. Nejedno kolo se pohyboval na čtvrté příčce, ale na jaře začal pomalu ztrácet dech, a tak se musel začít strachovat nejen o účast v Lize mistrů, ale i o Evropskou ligu.

Před posledním kolem mělo Levante ještě teoretickou šanci na vytouženou Ligy mistrů dosáhnout, ale to by kromě výhry musely ještě klopýtnout Málaga a Atlético, což se nestalo, neboť oba zmíněné týmy nad svými soupeři zvítězily. Třígólové vítězství tak Levante stačilo pouze na Evropskou ligu, což je i tak velký úspěch valencijského týmu.

Ani Athletic nemusí dlouho smutnit, zvlášť když ho čeká finále poháru proti Barceloně. V letošní sezóně se mu v lize příliš nedařilo, a tak své naděje vkládal do Evropské ligy, ve které se probojoval až do samotného finále. V tom ale podlehl Atléticu, a tak se nyní upínají na souboj s katalánským celkem.

Do zápasu přesto lépe vstoupil právě Athletic, když se již ve 4. minutě dostal k hlavičce Gaizka Toquero, ale zblízka nedokázal vsítit gól. Brankář Levante Gustavo Cabral poté musel zasahovat proti střele Gómeze Ibaie a v další šanci hostů mířil Toquero opět mimo tři tyče, tentokrát nad břevno.

A tak to byli domácí, kteří se těsně před poločasem dostali do vedení. Po centru Josého Barkera se totiž hlavou dokázal prosadit Abdelkader Ghezzal. Roberto Botelho poté mohl zvýšit střelou zdálky, ale nakonec to byl až opět Ghezzal, který těsně před koncem prvního poločasu přidal druhý gól po přesném centru Cabrala. Hned po začátku druhé půle mohl Ghezzal zkompletovat svůj hattrick, ale jeho střelu z vnitřku pokutového území zablokoval Fernando Amorebieta.

V 75. minutě byl Athletic hodně blízko snížení, když se k hlavičce dostal Fernando Llorente, ale jeho pokus skončil na břevně. Barkero a Vicente Iborra poté nedokázali trefit bránu, zatímco na druhé straně musel brankář Levante Keylor Navas likvidovat pokus Amorebiety. A právě tento hráč v 88. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a byla zapískána penalta. Tu proměnil Farínos, který tak stanovil konečný výsledek 3:0.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele