24. kolo
19.02.2012 12:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Granada CF - Real Sociedad 4:1

V tradičním poledním nedělním zápase tentokrát nováček z Granady na svém hřišti přivítal Real Sociedad. Domácí si splnili svůj cíl a díky jasnému vítězství 4:1 se v tabulce posunuli o bod před svého soupeře na třináctou pozici. Oba dva celky jsou však stále ohroženy sestupem. Sociedadu utkání vůbec nevyšlo a prohrál naprosto zaslouženě.

Začátek zápasu byl velmi zajímavý a už v úvodní čtvrthodince padly dva góly. Po úvodním mírném tlaku domácí Granady se jako první trefili hosté ze San Sebastianu. V 10. minutě rozehrál Sociedad rohový kop a postupně se balón dostal až k Mikelu Gonzálezovi, který přízemní ranou poslal hosty do vedení 0:1.

Hostům však vedení dlouho nevydrželo. O dvě minuty později si na centr Rica naskočil Iňigo Lopéz a hlavičkou srovnal na 1:1. Stejný hráč mohl přidat další gól o pár minut později a znovu hlavou, ale tentokrát jeho pokus pouze líznul pravou tyč branky Sociedadu.

Druhá část prvního dějství už tak atraktivní nebyla a veškeré náznaky šancí nestojí příliš za zmínku. Klíčový moment utkání však přišel na konci prvního poločasu. Hostující Illarramendi dostal červenou kartu za zákrok na Jaru a Sociedad tak dohrával utkání v deseti lidech. Do kabin se šlo za stavu 1:1.

Ve druhém dějství se projevila početní převaha Granady a domácí postupně svého soupeře přehráli jak na hřišti, tak i výsledkově. V první šanci druhého poločasu se ocitl útočník domácích Ighalo, ale neuspěl. Vedoucí gól tak padl v 57. minutě. Franco Jara z hranice pokutového území napřáhl a parádní technickou střelou poslal Granadu do vedení 2:1.

Hosté se v této fázi zápasu sesypali a vzápětí přišel další gól. Hned po svém nástupu na hřiště se trefil Kamerunec Uche, který nahradil Ighala. V 61. minutě si na prodloužený centr Granady naskočil právě Uche a hlavou zvýšil už na 3:1. Po tomto gólu už se Granada začala soustředit spíše na defenzivní činnost a v pohodě držela svého soupeře daleko od vlastního pokutového území.

Navíc se domácím dařilo i dopředu a v další šanci se ocitl znovu málo hlídaný Uche, ale tentokrát jeho individuální akce skončila nepřesnou střelou. Granada tak přidala poslední gól tři minuty před koncem základní hrací doby a znovu se trefil Uche. Gólman Bravo neudržel skákající balón a útočník Granady neměl problém ho zasunout do poloodkryté branky - 4:1. V nastaveném čase už se nic nestalo a domácí tak po dobrém výkonu zaslouženě zvítězili.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele