19. kolo
14.01.2012 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Granada CF - Rayo Vallecano 1:2

V souboji dvou nováčků bylo úspěšnější Rayo Vallecano, které dokázalo zvítězit v Granadě 2:1 a dostalo se o tři body právě před andaluský tým. Skóre otevřel ještě v první půli Michu, po přestávce pak na 2:0 zvýšil Piti a rozhodl. Domácí sice ještě dokázali snížit zásluhou Rica, jenže v nervózním závěru už Granada vyrovnat nestihla, jen Lopez dostal červenou kartu.

Úvodní minuty patřily domácím hráčům, ovšem z převahy vyplodila Granada jen jednu zajímavou možnost, kterou zakončil Geijo nepřesnou hlavičkou. Když se hosté osmělili, zaútočili po pravé straně a pohlednou rychlou akci zakončil Michu, v tomto případě ale nepřesně, jeho chvíle měla teprve přijít. Nejprve však ještě Jara mířil nad branku a Uche trefil jen hlavu dobře postaveného Arribase.

Ve dvacáté šesté minutě už ale gól padl, do vedení se tak trochu překvapivě dostalo hostující Rayo. A byla to vskutku nádherná trefa. Rayo rozehrálo rohový kop, Piti ale přetáhl míč až na kraj pokutového území. Odtamtud ho do ohně vrátil Trashorras a nabíhající Michu nekompromisní ranou z voleje nedal Fernándezovi šanci. Už o tři minuty později mohl vyrovnat Geijo, svou obrovskou příležitost ale neproměnil. Závěr první pětačtyřicetiminutovky opět patřil Granadě, šance měli postupně Geijo, Rico i Jara, poločasový stav však vydržel na skóre 0:1.

I začátek druhého dějství byl pořádně zajímavý, prakticky neustále se bylo na co dívat. Uche a Michu ještě selhali, ale Pitiho umístěná levačka z pětadvaceti metrů už si cestu do sítě našla. Domácí druhá obdržená branka zasáhla, najednou Rayo bez problémů ovládalo střed hřiště a hlídalo své vedení. Až tři minuty před koncem normální hrací doby dokázala Granada alespoň snížit, tečovanou ranou se prosadil Fran Rico.

Více už ale domácí nestihli, stoper Lopez pak už jen uviděl červenou kartu a definitivně tak pohřbil naděje domácích na body. Rayo tak podruhé v řadě vyhrálo, ukazuje velkou sílu a stoupá na jedenácté místo, Granada je patnáctá.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
didosh

co ten Pudil?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele