17. kolo
18.12.2011 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Granada CF - Levante UD 2:1

Na závěr pohádkového podzimu Levante nečekaně klopýtlo, když prohrálo na hřišti Granady 1:2. Na postavení v tabulce valencijského klubu se nic nemění, Levante přezimuje jako čtvrtý tým Primera División, ovšem náskok se už večer může ztenčit na dva body. Granada se v závěru první půle dostala už do dvoubrankového vedení, a tak jí nemusel vadit ani gól Koného. Domácí se po výhře posunuli na třináctou příčku.

Granada vlétla do zápasu ve velkém stylu a během prvních tří minut mohla hned dvakrát skórovat. V obou případech zakončoval útočník Ighalo, jednou však netrefil bránu, podruhé ho vychytal gólman Munúa. Hosté poprvé zahrozili v osmnácté minutě, kdy sám na Fernándeze z úhlu postupoval Koné, domácího brankáře ale neprostřelil. Po půlhodině hry vypálil nepřesně Abel, chvíli poté se stejně vedlo také Jarovi.

Ve třiatřicáté minutě zahrál rukou v pokutovém území hostující Barkero a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop ve prospěch Granady. Zodpovědnost na sebe vzal dnešní kapitán domácího týmu Siqueira, napálil míč do středu branky a otevřel skóre zápasu. O deset minut později, tedy v samotném závěru prvního poločasu, Granada zvýšila své vedení. Ighalo ještě trefil jen tyč, ale dorážka Abela už nemohla neskončit druhým gólem v síti Munúy.

Levante po přestávce přidalo a vypracovalo si jednak slušný tlak, druhak také několik dobrých příležitostí. Valdova hlavička skončila těsně vedle levé tyče, ten samý hráč pak v zápětí vypálil z hranice pokutového území, Fernández však byl připraven. Gólem neskončila ani prudká hlavička stopera Ballesterose, v šedesáté minutě už se ale hosté dočkali prvního vstřeleného gólu v utkání.

To od rohového praporku odcentroval Ruben Suárez a proti hlavičce Koného byl domácí gólman bez šance. Rozhodnout mohl Mikel Rico, jeho dělovku ale Munúa vytěsnil mimo tři tyče. Hosté se nevzdávali a alespoň bod jim mohla přinést šance Jary, jenže skvělý Fernández vyrovnání nedopustil. Zajímavý konec zápasu okořenili svými možnostmi Nyom a Farinós, skóre ale zůstalo nezměněné.

Granada se dostala alespoň na deset vstřelených gólů v sezoně, v kombinaci s třetí nejlepší obranou v lize to nováčkovi soutěže přineslo třinácté místo po podzimní části. Levante vstoupí do jara ze senzační čtvrté pozici a bude bojovat o poháry.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Levante co nevidět z těch pohárových příček spadne tenhle zapas ale jeste zvladne tip 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele