35. kolo
22.04.2012 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Granada CF - Getafe CF 1:0

V 35. kole La Ligy dosáhla Granada na velice důležité vítězství nad týmem Getafe. Jediný gól zápasu vstřelil v 18. minutě Francesco Jara, který tak posunul svůj tým v tabulce na 16. místo před Villarreal. Andaluský tým má nyní osmibodový náskok na sestupovou zónu a zdá se, že se v nejvyšší lize udrží i pro příští rok. Getafe zůstává na 11. příčce.

Granadě se v posledních dnech příliš nedařilo. V posledních třech zápasech nedokázala vyhrát a stále se musela strachovat, jestli nespadne do sestupové zóny. Nedělní polední zápas tak byl hodně stěžejní. V případě, že by nováček vyhrál, mohl by si již výrazně oddychnout. V případě prohry by ho ještě mohly čekat krušné chvíle.

O žádný lehký zápas navíc rozhodně nešlo. Soupeř v minulém kole doslova rozdrtil silnou Sevillu 5:1, a tak poněkud naháněl respekt. A do zápasu vstoupili lépe. Hned zkraje prvního poločasu se totiž do dobré šance dostal Pedro Ríos, který Seville vstřelil jeden z gólů. Tentokrát ale jeho střela do sítě nezapadla, neboť míč dokázal vyboxovat brankář domácích Júlio César. Hosté mohli jenom litovat, že kolem brány nebylo více jejich hráčů, protože z případné dorážky by nebylo příliš těžké vstřelil úvodní gól zápasu.

Ten tak nakonec vstřelili domácí jen o čtyři minuty později. Martins si vzal na půlce hřiště balón, udělal kličku Alexisovi a předložil parádní balón Jarovi. Argentinec se obratně prosmýkl do pokutového území a poslal míč do pravého dolního růžku brány.

Getafe se samozřejmě snažilo o vyrovnání a mohlo ho docílit ještě před poločasem. Maneho střelu totiž nechtěně tečoval Miku, ale míč nakonec minul Césarovu bránu.

Hosté byli neskutečně blízko vyrovnání i v 55. minutě, kdy podklouznutí obránce Lópeze dovolilo postupovat vpřed záložníku Castrovi, který byl podporován ještě dvěma spoluhráči a kterému stačilo překonat brankáře Césara. Castro vzal zodpovědnost na sebe a rozhodl se pro zakončení, ale bývalý hráč Gijónu se netrefil ani do prostoru mezi třemi tyčemi.

Granada mohla v závěru zápasu ještě navýšit své vedení, ale to by nesměl Alexandre Geijo zahodit svoji šanci, když v hranice pokutového území netrefil bránu. O druhý gól zápasu se pokoušel také Dani Benítez, který běžel sám na brankáře Moyu. Útočník na něj ale nevyzrál, což nakonec vůbec nevadilo, neboť si Granada jednogólový náskok uhlídala a dotáhla zápas do vítězného konce.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele