20. kolo
01.05.2012 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Racing Santander 1:1

V dohrávaném 20. kole, které bylo vloženo skoro až na konec sezóny, skončil první zápas remízou. Getafe s Racingem Santander totiž vstřelily po jednom gólu, a tak si oba týmy připsaly jeden bod. Domácí poslal v 59. minutě do vedení útočník Miku, který dokázal proměnit penaltu, ale o šest minut později hosté srovnali skóre zápasu, když se trefil Pape Diop.

Getafe si stále ještě pohrávalo s myšlenkou, že by se mohlo kvalifikovat do Evropské ligy, ale po dohrávce 20. kola jsou šance již mizivé. Madridský tým totiž nedokázal na domácím hřišti porazit poslední tým tabulky, který již nemá šanci udržet se v La Lize i pro příští sezónu.

Trenér Luís García nabádal své hráče, že pokud si chtějí udržet šanci zahrát si Evropskou ligu, musí všechny zbývající zápasy vyhrát. Getafe totiž v předešlých čtyřech zápasech hned třikrát prohrálo, a tak si svoji situaci značně ztížilo. No a zvítězit nedokázalo ani v první květnový den, a to ještě mohlo být rádo za bod, neboť Racing v prvním poločase neproměnil penaltu.

Getafe nepředvádělo úplně nejlepší fotbal. Do šancí se sice dostal Diego Castro a Javi Casquero, ale oba mířili nad bránu Maria. Navíc to nebyly úplně vyložené šance. Ta se zrodila až v momentě, když obránce Getafe Alexis Ruano v pokutovém území poslal na zem Lautara Acostu a rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Pape Diop, ale svoji prudkou střelu poslal pouze vstříc břevnu, od kterého se míč odrazil zpět do hřiště.

Pokutový kop ovšem hosty povzbudil a Racing náhle na hřišti začal dominovat. Nejprve střílel těsně vedle Acosta, a poté Marcos Gullon přiměl svoji hlavičkou zblízka brankáře Miguela Moyu k excelentnímu zákroku.

Těsně před koncem prvního poločasu minul Michel bránu z velké vzdálenosti. Do kabin šli s lepším pocitem rozhodně hráči Racingu.

Po přestávce ale nastoupilo zcela jiné Getafe. Hnedka v úvodu otestoval Maria Fernándeze Jaime Gavilán, a poté Madridští vybojovali penaltu, když Diop v pokutovém území zfauloval Mikua. Sám faulovaný hráč se postavil k pokutovému kopu a poslal míč do levého dolního rohu, čímž otevřel skóre zápasu.

Jenže vedení trvalo pouhých šest minut. V 65. minutě totiž Diop odčinil svá dvě předešlá zaváhání, když po pasu od Jaira Samperia vyslal nechytatelnou střelu, kterou roztřepal síť za zády Miguela Moyi.

Racing se mohl dostat do vedení po střele Juliána Luqueho, ale obránce Daniel Díaz jeho pokus ztečoval. Na druhé straně se mohl hlavou prosadit Abdelaziz Barrada, ale ani Mario Fernández nezaváhal.

Santanderský brankář vychytal také dalekonosnou střelu Pedra Léona, předtím, než Míchel pálil mimo tři tyče.

Zápas mohli v závěru zápasu rozhodnout hosté, ale Christian Stuani se neprosadil zblízka a Bernardo Espinosa hlavičkoval po rohovém kopu nad břevno.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele