2. kolo
28.08.2011 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Levante UD 1:1

V nedělním odpoledním duelu se na stadionu Alfonsa Pereze utkaly týmy Getafe a Levante, ale ani jeden z nich do nové sezóny nevstoupil výhrou. V 62. minutě sice poslal Getafe do vedení Miku, ale o čtvrt hodiny později srovnal na konečných 1:1 Juanlu.

Pro nového kouče Getafe Luise Garciu šlo o velmi specifický vstup do nové sezóny nejvyšší španělské ligy. V loňském roce totiž velel spanilé jízdě právě Levante. Byl si tak plně vědom síly valencijského celku, i přes odchod jejího nejlepšího střelce Felipeho Caiceda. Úvod do ligy pro Getafe vůbec nebyl ideální. Garcia měl k dispozici pouze osmnáct zdravých hráčů a sám trenér si ještě musel odpykat trest, který si přenesl z konce minulé sezóny. Zápas proti svému bývalému klubu si tak mohl vychutnávat pouze z tribuny.

Na lavičce svému týmu ovšem ze začátku rozhodně nechyběl, neboť již ve 2. minutě se do velké šance dostal Miku. Abdel mu poslal míč dlouhým centrem, ale getavský útočník z hranice pokutového území nedokázal překonat střelou k pravé tyčce brankáře Gustava Munuu.

V následujících minutách se Getafe dostala znovu do zakončení, a to hned třikrát. Miku, Casquero a ani Lacen ale nedokázali zamířit přesně a jejich střely byly zblokovány či mířily nad břevno brány.

Až ke konci prvního poločasu se do zajímavých příležitostí začali dostávat také hosté. Ve 29. minutě měl ke gólu blízko Barkero, ale jeho střela letěla těsně vedle pravé tyče brankáře Miguela Moyi. O tři minuty později střílel z těžkého úhlu Pedro López, ale jeho střela bylo zblokována. A o dalších sedm minut později se po dlouhém centru Rubéna Suáreze dostal k zakončení Valdo, ale jeho střela levačkou z hranice pokutového území taktéž minula pravou tyč. Týmy se tak po prvním poločase rozcházely smírně 0:0.

Ve druhém poločase již góly padaly. Ten první přišel v 61. minutě a po nezáživném úseku to byla opravdu paráda. Miku si vyměnil na jeden dotyk míč s Lacenem a zdálky napálil míč do růžku Munuovy brány. Getafe se tak dostalo do vedení 1:0.

V 77. minutě však již bylo srovnáno. Juanlu totiž i s trochou štěstí pokořil brankáře Moyu a vykřesal pro své spoluhráče šanci na výhru. Ale nakonec to bylo domácí Getafe, které málem získalo všechny tři body na svoji stranu. Přímý kop Pedra Riose ale mířil nad břevno, a tak oba týmy získaly do tabulky první bod.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
paver

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele