16. kolo
11.12.2011 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Granada CF 1:0

Ze sestupového pásma se dostalo a svého dnešního soupeře předskočilo Getafe, poraženým a tedy i nově vážně ohroženým týmem je Granada. Ta se ještě dopoledne vyhřívala na solidní dvanácté příčce, ovšem po dramatických a mnohdy i překvapivých ziscích celků ze spodní poloviny tabulky klesla na příčku patnáctou, o skóre právě za Getafe.

Domácí už od úvodního hvizdu potvrzovali roli favorita, která jim byla přidělena i přesto, že na tom v tabulce byli hůře než Granada. Přesto byla úvodní čtvrthodina velmi slabým odvarem toho, co teprve mělo přijít. Úvodní střelu na bránu si připsal domácí talentovaný záložník Sarabia, levačkou trefil míč pěkně, ale Fernándeze nepřekonal.

Patnáctá minuta přinesla čistou gólovou příležitost Getafe, aktivní Sarabia našel nádhernou uličkou mezi dvěma obránci rozběhnutého Mikua, který ale tváří v tvář strážci hostující svatyně selhal. Závěr prvního poločasu se nesl v duchu obrovské převahy domácích, ti Granadu přišpendlili na vlastní polovinu a měli i několik dobrých příležitostí. Miku ale hlavičkoval nad branku, neujaly se ani rány Sarabiy a Castra. Přesto největší šance úvodní pětačtyřicetiminutovky teprve měla přijít. Už v nastaveném čase odcentroval znovu skvělý Sarabia, nejvýše vyskočil Miku, ale po jeho hlavičce zachránilo Granadu břevno.

Prakticky jediným obdobím, kdy byli hosté nebezpečnější a mohli reálně pomýšlet na vítězství, bylo prvních pár okamžiků poločasu druhého. Zhruba deset minut trvající tlak Granady korunoval obrovskou možností Ighalo, ovšem Moyá zachránil svůj tým.

A dal základ tříbodovému zisku, o tom však až později. Ještě před rozhodující brankou utkání pálili nebezpečně Sarabia a na druhé straně Jara, oba gólmani ale působili velmi jistým dojmem. Getafe znovu zabralo, ale Castrova rána si ještě cestu to dítě nenašla. Dvanáct minut před koncem normální hrací doby už ale Getafe slavilo důležitou branku, která se nakonec ukázala být rozhodující. Po centru z levé strany se ještě dobře pracující obrana Granady ubránila, odražený míč si však našel Casquero a jeho přízemní střelu nešťastně tečoval do protipohybu bezmocného Fernándeze stoper López.

Granada na odpověď sílu ani kvalitu nenašla, prohrála na hřišti Getafe 0:1 a situace v dolních patrech tabulky Primera División se tak neustále zamotává. Třeba i tento Casquerův gól může mít v konečném zúčtování pro domácí cenu zlata.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele