14. kolo
26.11.2011 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - FC Barcelona 1:0

Tak to je šok! Barcelona poprvé v sezoně prohrála a její ztráta na první Real se tak čtrnáct dní před prvním El Clásicem zvýšila na šest bodů. Blaugranas dnešní zápas vůbec nesedl, a tak je porážka na hřišti Getafe zaslouženým výsledkem. Jediný gól zápasu vstřelil v šedesáté sedmé minutě hlavou Juan Valera.

Barca nehrála vůbec dobře, od první do poslední minuty se trápila a větší tlak si dokázala vytvořit vlastně až v nastaveném čase, kdy měla obrovské šance na vyrovnání. Přitom úvod utkání nevypadal z pohledu hostujícího favorita tak zle, už ve druhé minutě mohl skóre otevřít David Villa, pozorného Moyu ale nepřekonal. A ve třetí minutě hlavičkoval po rohovém kopu Xaviho Abidal, ten však pro změnu branku netrefil.

Poté vyslal dvě zajímavé střely na domácího gólmana Messi, ovšem v jednom případě Moya zasáhl, v tom druhém ani nemusel, Messi mířil vysoko nad. První příležitost Getafe měl po dvaceti minutách na kopačce Miku, situaci ale nevyřešil dobře a minul. Ve třicáté sedmé minutě našel Messi prudkou přihrávkou před bránou Alexise, jeho pohotová střela si ale cestu do sítě nenašla, proti byl skvělý reflexivní zákrok strážce domácí svatyně.

I Getafe se mohlo dostat do vedení, závar před Valdésovou brankou ovšem nedokázal nikdo z hráčů v modrých dresech ukončit gólovým zakončením. Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, Barca spíše nudila, naopak Getafe předvádělo solidní sympatický výkon. A když přečkalo šanci Messiho, mohlo samo udeřit a dostat se do šokujícího vedení.

V sedmašedesáté minutě zakroutil Pablo Sarabia nádherně míč od rohového praporku, na jeho centr si naskočil Juan Valera a hlavičkou přesně k pravé tyči otevřel skóre zápasu. Po inkasované brance přece jenom Blaugranas přitlačili, pořádný tlak se však stále nedostavoval. Až v poslední desetiminutovce trochu začalo jít, střídající Pedro si dobře zpracoval skvělý pas Xaviho, jenže levačkou Moyu nepřekvapil.

V devadesáté první minutě Barcelona konečně dala gól, jenže ten nebyl uznán pro ofsajd. Hezkou kombinaci po ose Messi-Keita zakončil střelou do odkryté branky sám Messi, jenže radost hostům zkazil asistent rozhodčího. Ten odmával milimetrový ofsajd Pedra, za tuto situaci ho rozhodně nutno pochválit, měl dokonale přesné oko. Přesto Barcelona mohla alespoň vyrovnat, Abidalův parádní dlouhý pas našel úplné volného Messiho, který si zpracoval míč do běhu a vypálil, jenže bodovému zisku katalánského kolosu zabránila pravá tyč.

Barcelona tak zaznamenala první porážku v letošní sezoně, čímž si výrazně zkomplikovala cestu za obhajobou mistrovského titulu. Momentálně ztrácí na Real šest bodů, proti v perfektní formě hrajícímu soupeři se navíc představí už za čtrnáct dní ve slavném El Clásicu.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 (2x Villa,Messi)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

nemá tam náhodou být 3-4-3???

Reagovat
Phillipinho

Jo ma....4-3-3 hrajou normalne....prave ze proti milanu hrali 3-4-3....jinak dneska to vidim na sestavu stejnou jako v preview...ocekavam vysoke vitezstvi

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:2, 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

KONECNE JIM DALY KARTUZA SIMULOVANI (Sergio Busquets) UZBYLO NACASE

Reagovat
Inter Eterno Amore

do riti ako sa dalo zbohatnúť !

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona smrdí pro barcelonu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele