11. kolo
29.10.2011 20:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Barcelona - RCD Mallorca 5:0

To je panečku odpověď na kritiku! V posledních zápasech nevýrazná Barcelona nasázela Mallorce manitu, zvítězila 5:0 a posunula se na první místo tabulky. Hattrick zaznamenal také ostře kritizovaný Lionel Messi, další góly přidali Isaac Cuenca a Dani Alvés.

Ve třinácté minutě zahrál v pokutovém území rukou Nsue a Barcelona dostala příležitost rozehrávky pokutového kopu. Zodpovědnost na sebe vzal Lionel Messi, který při svém posledním pokusu zaváhal a Barca tak jen remizovala se Sevillou 0:0. Messi tentokrát zachoval chladnou hlavu, pomalu se rozeběhl a poslal balón přesně do šibenice. Aouate sice vystihl směr Argentincovy střely, na perfektně umístěný míč však dosáhnout nemohl.

Jen o chvíli později šel úplně sám na Aouateho Villa, trefil ale jen jeho hlavu a prodloužil své čekání na ligový gól, naposledy se prosadil 24. září. Ve dvaadvacáté minutě to bylo už 2:0, na pravé straně se krásně uvolnil mladík Cuenca, jeho prudký centr netrefil z voleje ideálně Adriano, nepovedenou střelou však trefil přesně prostor, ve kterém se vyskytoval Lionel Messi a ten pravačkou trefil poloprázdnou branku.

A brzy dokonal také hattrick, přesně po půlhodině hry poslal dokonalý centr za obranu Mallorky Dani Alves, Messimu se míč snesl přesně na nohu a bylo to 3:0. Dnes byl na Nou Campu k vidění opět ten Messi, který je právem pasován na nejlepšího fotbalistu světa. Byl v pohodě, hrál si s obránci soupeře a krásně rozjížděl většinu akcí Blaugranas. Těsně před poločasem se ještě v dobré možnosti ocitl Keita, branku ovšem netrefil.

V padesáté minutě přišel nezapomenutelný okamžik pro Isaaca Cuencu, ten totiž vstřelil svůj první gól za seniorský tým Barcelony. Vynikající ulici pro něj vydláždil Adriano, Cuenca obešel Aouateho a s přehledem zakončil. Messi toužil po další brance, jeho dělovka z pětadvaceti metrů ale skončila nad brankou.

Domácí viditelně polevili a za rozhodnutého stavu šetřili síly. Svůj soutěžní debut v barcelonském dresu si dokonce odbyl sedmnáctiletý Gerard Deulofeu, hvězda španělských mládežnických výběrů. Šancí ubývalo, jen Messi neustále zlobil obranu Mallorky, jenže z volného přímého kopu trefil jen prostředek branky a Aouate tak mohl zasáhnout. Z následného rohového kopu zahrozil svým volejem Piqué, za již překonaného hostujícího gólmana však zaskočil na brankové čáře jeden z obránců.

Ve druhé minutě nastavení Barca dokonala manitu, Messi nakrátko rozehrál standardní situaci, Dani Alvés se s ničím nepáral, opřel se do míče a nádhernou ranou o břevno nedal Aouatemu šanci. Barcelona v čele s Messim ukázala, že nepřesvědčivé výsledky nebyly dílem dlouhodobější krize, rozdrtila Mallorku 5:0 a minimálně do půlnoci se posunula na první příčku tabulky Primera División.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (20)

Přidat komentář
lampard11

3:0 2 messi,iniesta

Reagovat
smazaný uživatel

5 golu za 4 zapasy, tohle je ta Barca, na kterou jsme zvyklý? MYslím, že Barcelona vyhraje, ale nebudou to střelecké hody, na tiekt bych možná zkusil, že Barca nedostane gól, doma jich mc nedostává

Reagovat
šolim

Opravdu zajímavé zjištění, když má skóre doma 21:0. Na to není potřeba ani vysoká škola.

Reagovat
smazaný uživatel

6 fíků za poslední 4 zápase

Reagovat
smazaný uživatel

doma sme este gol tuto sezonu nedostali ...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

ano neni to ta Barca, ktera vyhrala 2roky zpatky 2-6 venku proti Realu ale i tak to vidim na 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

pedro out , takze to vidim na Dona/Adriana na kridle .... po tych streleckych pataliacha utlme cakam ze doma mallorce konecne nalozime a Vicky predlzi svoju minutaz bez golu .... 5:0 - messi2 , cesc , Don , Xavi

Reagovat
X-bano-X

Alebo Delofeu na krídle

Reagovat
smazaný uživatel

Deulofeu ma este cas, pepek to vie a preto ho zatial iba striedava

Reagovat
smazaný uživatel

zatim to docela davame 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

tak Dani tu manitu zaklincoval in big style

Reagovat
smazaný uživatel

messi hatrick za 17 minut..a to dokonca bez xavihio alebo iniestu ako radi vsetci zdoraznuju ze bez nich je polovicny..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně :))

Reagovat
smazaný uživatel

proč zase nastoupil isaac?? barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by ne? Zahrál včera dobře a myslím že bude lepší než Pedro. Je dobře že Pepe dává šanci mladým jako je Thiago, Cuenca, Deulofeu, to je budoucnost Barcy.

Reagovat
smazaný uživatel

a preco by nema nastupit ??? radsej sa zastrel , tieto tvoje primitivne komentare uz su moc aj na najsilnejsie povahy .. grcat chod mame do postele ty idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Barca to zaslouženě vyhrála a myslím, že messi předvedl fantastickej výkon, a že je dvacetkrát lepší než real, protože líp hraje má čestnější a lepší hráče a barca taky neni tak namistrovaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele