8. kolo
15.10.2011 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Racing Santander 3:0

První víkend po reprezentační přestávce, to nebývá pro Barcelonu oblíbený termín zápasu. Jenže dnes Blaugranas tento mýtus zlomili, rozdrtili na Nou Campu Racing 3:0 a vrátili se před Real na první místo ligové tabulky. Dva góly dal Messi, jeden zásah přidal Xavi.

Domácí hned od úvodního hvizdu přesně jako obvykle drželi míč na kopačkách a kontrolovali střed hřiště. A po nepříliš záživné první desetiminutovce se dokonce dostali rychle do vedení, v jedenácté minutě se trefil Lionel Messi. Ten si na pravé straně pokutového území vyměnil míč s Iniestou, vtrhl do obrany Racingu, na malém prostoru dokázal i obejít Toňa a pohodlně skóroval.

Ve třinácté minutě to byl znovu Messi, kdo ohrozil branku soupeře, tentokrát však branku netrefil. Nebezpečně to zkoušeli i Alves a na druhé straně v ojedinělé příležitosti Kone, v obou případech však dokázali zasáhnout gólmani.

Dvacátá osmá minuta už druhou branku v síti Toňa přinesla, na levé straně se totiž nádherně v rychlosti uvolnil Pedro, přesným centrem našel hlavu nikým neobsazeného Xaviho, který zblízka nezaváhal. Těsně před poločasem dostal Villa ideální přihrávku za obranu od Messiho, obešel hostujícího gólmana, z úhlu ovšem nedokázal trefit odkrytou branku.

I druhý poločas se nesl jasně v duchu domácí nadvlády, diváky na Nou Campu velmi často zvedal ze sedadel Messi, stejně jako po zranění poprvé nastoupivší Iniesta. Dvaadvacet minut před koncem si muž s osmičkou na zádech vyměnil míč s Pedrem, jenže z otočky trefil tyč, ve správný čas na správném místě se však znovu ocitl nezastavitelný Messi a zvýšil na 3:0 pro Barcelonu.

Pro Messiho to byla už desátá trefa v letošní sezoně, to je přitom odehráno jen sedm kol! V závěru se argentinská hvězda ještě právem dožadovala penalty, rozhodčí si ale jasného faulu nevšiml a nechal akci pokračovat, Pedro nakonec branku netrefil.

Barca utkání zvládla s přehledem sobě vlastním, v tréninkovém tempu zdolala Racing Santander 3:0 a udržela si jednobodový náskok na druhý Real.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Debakl.....8:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaký velký fanda Barcy? Ve které minutě myslíte, že dají první branku ???

Reagovat
Xavi

Těžko říct, po repre pauze to většinou nebývá ono, ale věřím v rychlou branku. A možná bych si počkal jak bude hrát Madrid, protože většinou zahrají podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona 5 - 1 Racing Santander-Messi,Messi,D.Villa,Messi,Xavi,-Puyol(vl.)

Reagovat
smazaný uživatel

doma tuto sezonu goly nedostavame .... 4:0 - leo 2 , don , pedro

Reagovat
smazaný uživatel

Barça 11 for Racing; Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Xavi, Iniesta, Thiago, Villa, Messi and Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

fuj hnusnej fotbal na kterej se nedalo divat, vlastne jako vzdycky

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ses teda díval?

Reagovat
smazaný uživatel

chudacik si proste musel grcnut ... pozdravuj v ustave a prajem vela stastia v lieceni komplexov šašo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Genialita s jakou lehkostí se dá projít přes 2-3 hráče, nádherné kombinace na malém prostoru, špičkový přechod do útoku, milimetrově přesné pasy, technické finesy ,vyšachování soupeře po serii narážeček, nátlakový styl hry , finální přihrávky které mnohdy popírají jakékoliv fyzikální zákony, nádherná zakončení. To je jen něco málo z toho co VÁM může současná BARCELONA nabídnout. El Barça és més que un club

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

krasně popsane suhlas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele