36. kolo
28.04.2012 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sporting Gijón 0:3

O obrovské překvapení se postaral Sporting, který šokujícím způsobem zvítězil na půdě Espanyolu a potvrdil, že to se záchranou myslí vážně. Výhru 3:0 zařídili Colunga, Trejo a Bilič, hosté tak ztrácí na nesestupové pozice už jen tři body. Domácí naopak dost pravděpodobně přišli o šanci na evropské poháry.

Domácí přitom byli lepším týmem, měli kontrolu nad hrou a minimálně v první půli působili svěžejším dojmem, jenže gól nedali ani jeden a nakonec hned třikrát inkasovali. Jako první vyslal svůj projektil na bránu Verdú, Juan Pablo ale bez potíží zasáhl. Na opačné straně hřiště nebezpečně pálil Ayoze, ovšem balón nakonec proletěl těsně vedle pravé tyče. Poté mohl jít úplně sám na svatyni Sportingu Coutinho, zradilo ho ovšem zpracování, a tak ze šance nic nebylo.

V patnácté minutě se situace opakovala, jen s tím rozdílem, že tentokrát Brazilec první dotyk s míčem zvládl, ježe ho nesprávně zastavil praporek pomezního rozhodčího. Následovala relativně dlouhá chvíle klidu a další zajímavá akce přišla až krátce před přestávkou, když se hostující Colunga šikovně uvolnil kolem dvou bránících hráčů Espanyolu, jenže zakončil velmi nepřesně. V nastaveném čase prvního poločasu měl velkou možnost domácí Uche, hlavou ale neproměnil.

Hned tři minuty po návratu z kabin hosté udeřili. Hráči Sportingu měli až příliš mnoho prostoru ve středu pole, a tak mohli krásně sehrát svůj útok, což také učinili. Balón do vápna nakonec sklepl Sangoy ke Colungovi, jenž z úhlu prostřelil Alvareze a poslal svůj tým do vedení. O chvilku později to mohlo být o dvě branky, proti chytrému pokusu Treja ale Alvarez skvěle zakročil.

V sedmdesáté minutě už se však Sporting přece jenom radoval podruhé, to když vyrobil Espanyol nevídanou chybu v rozehrávce a hosté šli na jednou do přečíslení dvou na jednoho. Tuto výhodnou situace vyřešil skvěle Colunga, jenž v pravý čas přihrál vedle sebe nabíhajícímu Trejovi a ten v poklidu zakončil. A za dalších deset minut bylo definitivně rozhodnuto, Bilič si totiž naběhl za domácí obranu na perfektní pas Galveze a tváří v tvář Alvarezovi upravil na konečných 0:3.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Gijón vyhra 2:1 a nakročí k zachrane

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele