5. kolo
22.09.2011 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0

V dohrávce pátého kola španělské La Ligy vybojoval domácí Espanyol Barcelona výhru nad Getafe, když se v nastavení trefil útočník Walter Pandiani. Katalánský celek tak má na kontě dvě výhry a dvě prohry, což mu stačí na 10. místo, zatímco klub z Madridu se stále trápí a je předposlední s pouhým jediným bodem.

Nepravé El Clásico mezi barcelonským a madridským celkem se dlouho neslo ve velmi nudném duchu, kdy se za první poločas nezrodila ani jedna vyložená šance. Druhá pětačtyřicetiminutovka byla naštěstí již akčnější a nabídla několik velice zajímavých příležitostí, které byly korunovány vítězným gólem v poslední minutě.

Getafe v minulém utkání po nevýrazném výkonu podlehlo nováčkovi z Vallecana 0:1 a trenér Luís García tak protentokrát zvolil defenzivnější rozestavení s pouhým jedním útočníkem, kterým byl Miku. Od tohoto tahu si sliboval alespoň jednobodový zisk a dlouho se zdálo, že se tak také stane.

Hosté měli v záložní řadě pět hráčů, což jim pomohlo k většímu držení míče, ale kvůli chybějícímu druhému útočníkovi nedokázali tuto výhodu přetavit do výraznější gólové šance. V té největší se v prvním poločase ukázal Francisco Casquero, v pokutovém území vypálil z voleje, ale přestřelil branku Christiana Álvareze.

Espanyol se v prvním poločase nedostal vůbec k ničemu, ale po přestávce se výrazně zlepšil. Zpřesněná hra mohla přinést ovoce již po dvou odehraných minutách, když se Thievy Bifouma poradil s Valerou, ale jeho šanci otevřít skóre zápasu zlikvidoval zákrokem nohou brankář Miguel Moya.

Do dalších šancí se dostal Javi Marquéz a Sergio García, ale jejich pokusy letěly nad bránu. Velice zajímavá pak byla Verdúova střela z half-voleje z poloviny hřiště, která málem nachytala na švestkách příliš vyběhnutého Moyu, který měl co dělat, aby na poslední chvíli vyrazil do brány padající míč.

Z následujícího rohového kopu se do dobré příležitosti dostal Vladimír Weiss, ale jeho střelu z branky vykopl Alberto Lopo. Největší šance zápasu Getafe se zrodily v rozmezí 30 sekund. Nejprve byla Mikuova střela zblízka zblokována Hectorem Morenem, a hned poté, co se míč vrátil do pokutového území, objevil se u zadní tyče zcela osamocený Valera, ale ten nedokázal usměrnit své zakončení a poslal míč z malého vápna vysoko nad břevno.

V poslední minutě zápasu Rui Fonte poslal parádní centr na Sergia Garcíu, s jehož střelou si brankář Moya dokázal poradit, ale vyražený balón se dostal přímo k Pandianimu, který prudkou střelou vymetl levou pavučinu Moyovy brány. Espanyol si tak v samém závěru zajistil tříbodový zisk.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 @ 2,00

Reagovat
Veselac

X....1:1

Reagovat
Veselac

ááááá v nastavení mně zařízli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele