14. kolo
27.11.2011 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - CA Osasuna 1:2

V souboji dvou vyrovnaných celků se Espanyol představil na domácí půdě proti Osasuně a byl mírným favoritem utkání. Osasuna však předvedla větší vůli po vítězství a po skvělém výkonu si odváží z Barcelony tři body za vítězství 1:2. V tabulce se tak posunula už na sedmou pozici o bod právě před Espanyol, který je devátý.

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté a zejména Roland Lamah zaměstnával výrazně obranu domácího celku. V úvodní dvacetiminutovce se prezentoval hned třemi střelami. Všechny však byli z nepříliš výhodné pozice nebo z dálky a žádná z nich tak výrazněji neohrozila gólmana Alvaréze. Zdatně ho v aktivitě podporoval Javad Nekounam, ale ani on se nedokázal výrazněji prosadit.

Espanyol se snažil hrát spíše na rychlé protiútoky, což bylo v domácím zápase poměrně překvapivé. Tempo hry tak určovali hosté a pasivita se Espanyolu nevyplatila. Minutu před koncem poločasu nahrál Raúl García do výhodné pozice Lamahovi, a ten korunoval svůj výkon z prvního dějství prvním gólem v zápase - 0:1. Domácí už do konce poločasu nestihli zareagovat a do kabin se tak šlo za těsného vedení hostujícího celku.

V úvodu druhého dějství se diváci rozhodně nenudili. Už v 50. minutě přidali hosté druhý gól. Po povedeném centru z pravé strany se míč dostal až k Nekounamovi, který přízemní ranou k pravé tyči podruhé překonal gólmana Alvaréze - 0:2.

Dvoubrankové vedení však Osasuně příliš dlouho nevydrželo. Domácí dokázali odpovědět o šest minut později z kopačky Álvara Vásqueze. Ten si naskočil na centr Verdúa a přesnou hlavičkou snížil na 1:2. O další dvě minuty později však mohla znovu Osasuna vést o dvě branky. Flaňo se trefil hlavou z rohového kopu, ale rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdové pozici.

Na svůj moment si v utkání také počkal slovenský záložník Vladimír Weiss. Ten se individuálně po levé straně hřiště dostal až do pokutového území Osasuny a tvrdou ranou pořádně protáhl gólmana Fernandéze, který jeho pokus s problémy vyrazil na roh.

Komplikace pro hosty přišla patnáct minut před koncem utkání. Druhou žlutou kartu obdržel Satrustegui a musel tak předčasně do sprch. Závěrečnou čtvrthodinu tak hosté dohrávali o desíti a za úkol měli ubránit jednobrankový náskok. To se s vypětím všech sil Osasuně podařilo a ta si tak připsala velmi cenné tři body za vítězství 1:2.

Autor: Adam Tkadlec

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele