19. kolo
15.01.2012 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

CA Osasuna - Racing Santander 0:2

Dvě proměněné penalty určily ráz zápasu mezi Osasunou a Racingem, hosté v něm překvapivě zvítězili 2:0. Dostali se tak na čtyři body od sestupového pásma, za což mohou děkovat hlavně pevným nervům Cristiana Stuaniho.

Domácí přitom do dnešního dne hned jedenáctkrát v řadě doma neprohráli a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo právě dnes něco měnit. V prvních minutách to ani na překvapení nevypadalo, na stadionu Reyno de Navarra byla Osasuna od úvodního hvizdu lepším týmem a vypracovala si i brankové příležitosti. Nejprve ale zahrozil Stuani, když si hned v první minutě naskočil na centr Munitise, ale přestřelil.

O dvě minuty později už musel poprvé zasahovat také Toňo, a to proti nebezpečné ráně Timora, se kterou měl hostující brankář potíže, nakonec jí ale nadvakrát dokázal zkrotit. Dvanáctá minuta přinesla možnost Lamaha, ten ale z úhlu Toňa nepropálil. Poté ještě Nekounam zkoušel technickou střelou přehodit gólmana Racingu, ovšem balón břevno těsně přeletěl.

Postupem času se Santander dostával do hry a přebral iniciativu, najednou měl více ze hry a pozor si musel dávat především Fernández v brance Osasuny. Ve třicáté osmé minutě se také Racing dostal do vedení, když zahrál v pokutovém území rukou Damía a hosté kopali pokutový kop. K němu se postavil obvyklý střelec Stuani, zachoval chladnou hlavu a otevřel skóre utkání.

Domácí měli obrovskou šanci na vyrovnání po hodině hry, Miguel Flaňo ale z nějakých pěti metrů trestuhodně přestřelil. Devatenáct minut před vypršením normální hrací doby upadl po souboji ve vápně Lautaro Acosta, Stuani opět nezaváhal a svým druhým gólem v dnešním duelu rozhodl o třetím vítězství Racingu z posledních pěti utkání, tedy za dobu, co lavičce Santanderu vládne Juanjo González.

V závěru zápasu už se nic podstatného nestalo, a tak Osasuna spadla ze skvělé páté příčky. Racing naopak pokračuje v dobrých výkonech pod novým trenérem a je už patnáctý.

Autor: Michal Hruška / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele