27. kolo
11.03.2012 21:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

CA Osasuna - Athletic Bilbao 2:1

V nedělním zápase 27. kola mezi Osasunou Pamplona a Athleticem Bilbaem zvítězili domácí rozdílem 2:1 díky brance Garcíi, neboť dvě zbývající branky vstřelili hosté. Tu do správné branky zaznamenal Fernando Llorente, tu vlastní si na konto připsal Iturraspe. Díky výhře se tak Osasuna posunula právě před Bilbao na šestou pozici a před Basky má jednobodový náskok.

Ve čtvrtek Athletic porazil v Evropské lize Manchester United na jeho vlastní půdě 3:2, a vytvořil si tak dobrou pozici do odvety, ale před tou na něho čekal ještě ligový zápas s Osanunou, která mu šlape na paty.

Trenér Marcelo Bielsa se přesto rozhodl, že některé své hvězdy nechá odpočívat na odvetu s anglickým celkem, a tak zůstal na lavičce sedět například Fernando Llorente, Ander Herrera či Javi Martínez. Šetření sil se ale trenérovi nevyplatilo, neboť jeho svěřenci nedokázali Osasunu přemoci, a odmítli tak šanci vyrovnat se bodově se čtvrtou Málagou.

Úvodní gól zápasu padl v 9. minutě po nepovedeném přímém kopu Puňala, kdy se míč nešťastně odrazil od obránce Iturraspeho a ten mohl jen sledovat, jak míč míří do brány. Osasuna se tak ujala vedení 1:0. O šest minut později mohl Athletic vyrovnat, ale to by Oscar de Marcos musel o trochu lépe vystřelit, aby na jeho střelu nedosáhl brankář Andrés Fernández a nevytáhl ji na tyč své brány.

Do další šance se dostal opět Puňal, který nadělal obraně hosté mnoho potíží, ale jeho střela nakonec gólech neskončila. To samé ale neplatilo o tvrdé hlavičce Raúla Garcíi, který mířil přesně do levého horního růžku. Domácí tak vedli již 2:0. Hosté mohli v 37. minutě snížit na 1:2, ale Iňigo Peréz, který se vřítil do pokutového území, pálil levou nohou nepřesně mimo a nad.

Osasuna nepolevovala a mělo blízko ke třetímu gólu, když se ke střele zdálky odhodlal íránský záložník Javad Nekounam. Jeho střela ale směřoval pár centimetrů od levé tyče Iraizozovy brány. Po přestávce Bielsa poslal na hřiště Fernanda Llorenteho i Andera Herreru, ale na toužený gól si musel značnou chvíli počkat. Místo toho mohl na 3:0 zvýšit Raúl García, ale tentokrát nebyl v koncovce úspěšný.

V 55. minutě však Athletic dokázal snížit a pod branku se podepsala právě dvojice Herrera-Llorente. Prvně jmenovaný našel kolmicí za obranu domácích rozběhlého španělského útočníka, který výstavní tvrdou střelou pod víko nedal brankáři Fernándezovi šanci.

Od té doby hosté drželi po většinu času balón na svých kopačkách, ale nebylo jim to příliš platné, neboť si nedokázali vytvořit žádnou nebezpečnější akci. Teprve až v nastaveném čase vybídl Andoni Iraola k zakončení mladíka Ikera Muniaina, ale jeho střelu dokázal Fernández dlaní vytáhnout mimo svoji svatyni.

Osasuna mohla v závěru ještě navýšit své vedení, ale Manuelu Omwuamu se nepodařilo dát jesle Iraizozovi. A domácí toho mohli ještě litovat, neboť v nastaveném čase obránce Osasuny Miguel Flaňo riskantně hlavičkoval, čímž nechtěně vyšachoval ze hry vlastního brankáře, a tak musel celou situaci zachraňovat Abelle Damía, který zablokoval střelu Iraoly.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
vanGomm

Bilbao hrálo na Manch.U. moc dobře.Takže ted,když na ně vsadím určitě prohrají.To tak většinou chodí.Navíc není tenhle zápas s Osasunou nějaké jejich regionální derby?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to baskické derby

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele