27. kolo
11.03.2012 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético Madrid - Granada CF 2:0

Jediný bod už dělí Atlético Madrid od pohárových příček, po vítězství 2:0 nad Granadou se totiž dostalo na sedmé místo. Domácí byli lepší, a tak je jejich výhra, kterou zařídili svými brankami Miranda a Falcao, rozhodně zasloužené. Granada prohrála potřetí v řadě a neutíká tak z boje o záchranu.

Už od začátku byli Atléti aktivnějším týmem, k opravdu vážnému ohrožení branky soupeře se však příliš nedostávali. Po čtvrthodině hry hlavičkoval z dobré pozice Falcao, jeho střela mířící k tyči ale bohužel pro domácí trefila Diega Mainze a do sítě neprošla. Stejná situace se opakovala jen o chvilku později, tentokrát jen byli v hlavní roli hlavičkující Godín a blokující Rico. Ve dvacáté minutě rozjel zajímavou akci Granady Cortés, zakončení Romera ale bez větších potíží kryl gólman Courtois.

Pak měla v krátkém časovém intervalu možnost obě mužstva, Hurtado ovšem přestřelil, Domínguezova hlavička zase zamířila vedle pravé tyče. Ve třicáté minutě se v dresu hostujícího týmu dostal na hřiště Henrique Almeida, který nahradil zraněného Romera. A brazilský mladík okamžitě hru Granady rozhýbal, už krátce po svém příchodu na hřiště pálil technicky na zadní tyč, Courtois však byl na toto řešení připraven.

V osmatřicáté minutě se Atlético dostalo do vedení, z rohového kopu totiž pěkně nacentroval Juanfran, Godín hlavou prodloužil míč k Mirandovi, který už se zblízka nemohl zmýlit. Vyrovnat mohl Abel, jenže nezvolil ideální řešení koncovky, a tak mohl domácí brankář zasáhnout a udržet tak poločasové skóre 1:0.

Hned po návratu ze šaten vysunul Koke do šance do té doby prakticky neviditelného Falcaa, Julio César si však s jeho přízemní ranou poradil. Stejný hráč pak hlavičkoval z dobré pozice mimo, Hurtado na druhé straně pálil nad břevno. Granada se v závěru tlačila za vyrovnáním, domácí však byli nebezpečnější, jelikož hrozili z rychlých protiútoků. Godín ještě branku minul a stejně se vedlo i Kokemu, v nastaveném čase už ale přišlo rozhodnutí. Juanfran potáhl míč po straně, předložil ho do vyložené pozice Falcaovi a kolumbijský útočník vstřelil svou patnáctou trefu v sezoně, čímž definitivně zlomil odpor Granady.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojď Radamele

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele