26. kolo
04.03.2012 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Real Sociedad 2:0

Baskické derby ovládl podle očekávání Athletic, který porazil na domácím stadionu Real Sociedad 2:0. Utkání rozhodl dvěma góly záložník Susaeta, domácí se tak dostali zpět na čtvrté místo ligové tabulky, zatímco Real Sociedad zůstává třináctý.

Už v první minutě pálil z nebezpečné pozice hostující Vela, ovšem branku svou levačkou vůbec netrefil. Na druhé straně výrazně zahrozil v šestnácté minutě Susaeta, před ním však na poslední chvíli zasáhl gólman Bravo a odkopl míč do bezpečí. Domácí postupně přidávali na tempu a v pětadvacáté minutě se zaslouženě dostali do vedení. Po pěkné kombinaci na jeden dotyk se balón dostal na pravou stranu šestnáctky k Iraolovi, ten našel před brankou volného Susaetu, který zblízka nezaváhal.

Těsně před přestávkou mohl vést Athletic o dvě branky, když standardní situaci nádherně rozehrál Susaeta, jenže trefil břevno a od něj se kulatý nesmysl odrazil do Bravových zad a následně mimo tři tyče. A do prvního poločasu se vešla ještě jedna obrovská příležitost domácích, když De Marcos našel přesně hlavu Llorenteho, jeho pokus i následnou dorážku Susaety ale parádním způsobem zneškodnil Bravo.

Okamžitě po návratu ze šaten přišel zřejmě zlomový okamžik celého utkání. Hráči Sociedadu se po střele Vely dožadovali uznání gólu, podle jejich názoru totiž míč celým objemem přešel brankovou čáru. Ani z opakovaných záběrů není jasné, jak to vlastně se zákrokem Iraizoze bylo. Hosté pak skórovali (ještě) jednou, ovšem tentokrát byl přečin proti pravidlům, tedy ofsajd, jasně patrný.

Deset minut před koncem bylo rozhodnuto, volný přímý kop z dvaceti metrů vyřešil Susaeta nádhernou střelou ke vzdálenější tyči, na kterou Bravo nedosáhl. Athletic tak zaslouženě zdolal v zajímavém baskickém derby Real Sociedad 2:0 a dál zůstává favoritem v boji o Ligu mistrů.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele