34. kolo
15.04.2012 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - RCD Mallorca 1:0

A zase ten Llorente! Sedmadvacetiletý kanonýr táhne Athletic za úspěchy, dnes sám jedinou brankou zápasu zařídil vítězství domácích nad Mallorcou. Baskové se díky tomu ještě zapojí do boje o Ligu mistrů, pro hosty se naopak nic nezměnilo, jsou třináctí a mohou sezonu dohrát v klidu.

Na San Mamés se tentokrát nehrál nikterak zajímavý zápas, vše podstatné se tak dá shrnout do jedné situace, která se udála ve třinácté minutě. To odcentroval ze standardní situace Ibaí Gómez, jenž mimochodem nahradil v sestavě zraněného Muniaína, posadil míč přesně na hlavu vynikajícího střelce Llorenteho a ten hlavou otevřel skóre zápasu. Zajímavé je, že hlavička španělského reprezentanta mířila v podstatě doprostřed a i přesto, že nebyla z nijak bezprostřední blízkosti, prošla Aouatemu mezi nohama.

Už o chvilku později se domácí dožadovali odpískání penalty za ruku Cácerese a opakované záběry ukázaly, že opravdu nejspíše mělo pískat, píšťalka sudího Fernándeze ale mlčela. Aktivní Ibaí Gómez nebezpečně pálil v šestadvacáté minutě, jenže rána mu nesedla a talentovaný Španěl minul. O chvilku později mohli domácí postupovat do přečíslení dvou hráčů na jednoho, Gómez ale nepřihrál přesně Llorentemu a akci zkazil.

Mallorca mohla vyrovnat z ojedinělé příležitosti, Casadeusovi ovšem chybělo štěstí, utaženou střelou z dálky trefil jen tyč. Po hodině hry měl Athletic dvě velké možnosti v rozmezí jedné minuty, jak Llorenteho, tak De Marcose ovšem skvěle vychytal Aouate. Domácí ještě mohli v závěru pojistit své vedení a definitivně zlomit odpor Mallorky, Susaeta ale namířil svůj volej vysoko nad branku, další střídající hráč Toquero zase chytře přehodil hostujícího brankáře, jenže balón zastavilo břevno.

Athletic je na osmém místě a na Evropskou ligu, kterou už však má zajištěnou účastí ve finále poháru Copa del Rey, ztrácí jediný bod, na Ligu mistrů pak bodů šest. Mallorca se propadla o příčku dozadu a je třináctá, náskok se však i nadále zdá být dostatečným.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele