16. kolo
11.12.2011 19:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Racing Santander 1:1

Kolaps v nastaveném čase stál dva cenné body v boji o evropské poháry baskický Athletic. Ten se proti Racingu dlouho nemohl prosadit, ovšem když už se deset minut před koncem trefil Aurtenetxe, vypadalo to, že si domácí dokráčí pro tři body. Jenže ve druhé minutě nastavení vyrovnal González a zařídil tak dělbu bodů.

Athletic se musel znovu obejít bez nejlepšího střelce Fernanda Llorenteho a jeho absence byla i tentokrát hodně znát. Toquero se na hrotu útoku snažil, kvalit vytáhlého španělského reprezentanta ale prostě nedosahuje. Přesto měl ve třinácté minutě první příležitost zápasu, ovšem po centru Muniaina z levé strany hlavičkoval nad branku.

Domácí byli jednoznačně lepší, ale do zakončení se proti úporně bránícímu soupeři příliš nedostávali. A když už se to jednou za několik minut podařilo, dost často končily střely na blokem jednoho z hráčů Racingu. Nebo i dvou, což se projevilo po půlhodině hry, kdy Herrerovu ránu nejprve tečoval Colsa směrem mimo tři tyče, aby ale následné Torrejón výrazně zaskočil Toňa další tečí, hostující brankář ale stihl zareagovat.

Největší příležitost prvního poločasu měl deset minut před jeho koncem Iturraspe, jenže pěknou střelou trefil jen tyč. Athletic po přestávce zabral a vytvořil si místy až drtivý tlak, jenže pokusy Susaety, Amorebiety, De Marcose a Toquera skončily na rukavicích pozorného Toňa. Zrovna když se hra znovu vyrovnávala a šance na vítězství začal život také Racing, nečekaně udeřili domácí. Hráči Athleticu dobře vyřešili situaci na pravé straně, míč se dostal k Toquerovi, na jehož přesný centr si naskočil z pozice levého beka vysunutý Aurtenetxe a otevřel skóre zápasu.

Definitivně rozhodnout mohl Muniain, svou velkou šanci ale neproměnil a Racing ofenzivní nemohoucnost potrestal. V devadesáté druhé minutě odcentroval ze standardní situace Diop, našel na zadní tyči hlavu Alvara Gonzáleze, který nádherně vyrovnal. Athletic tak doma pouze remizoval s Racingem 1:1 a nepolepšil si z deváté příčky, hosté zůstávají předposlední.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele